Volotea volarà a Marsella i Wizz Air a Londres-Luton des de Castelló a partir de 2020

391

Actualitat Diària

La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha acordat adjudicar provisionalment i prosseguir amb el procés de contractació de les ofertes presentades per les aerolínies Wizz Air i Volotea per a operar, respectivament, una ruta a Londres-Luton i una altra a Marsella durant un període de tres anys.

La resolució de Aerocas s’emmarca en la segona campanya del pla de posicionament de l’aeroport de Castelló en els mercats turístics internacionals, que va sortir a licitació pública amb l’objectiu de captar noves rutes amb una vigència de tres anys. A la convocatòria, estructurada en tres lots amb operatives de diferent tipologia, van concórrer dues aerolínies: Wizz Air, que va optar als lots 1 i 2, i Volotea, que es va presentar al lot 2.

Acceptant l’informe elaborat per la taula de valoració, la comissió executiva de Aerocas ha acordat adjudicar de forma provisional el lot 1 a Wizz Air i el lot 2 a Volotea.

L’oferta de Wizz Air consisteix en una ruta anual a Londres-Luton, amb una freqüència de dos vols setmanals. Aquesta connexió arrencaria en el primer trimestre de 2020 amb una previsió de 32.000 passatgers i passatgeres a l’any.

L’oferta de Volotea contempla una connexió amb Marsella durant 29 setmanes, dins del període comprès entre abril i novembre, i una freqüència d’un vol setmanal. La previsió és de 8.000 persones per anualitat.

Una vegada aprovada l’adjudicació provisional, Aerocas prosseguirà amb l’expedient fins a formalitzar els contractes amb les aerolínies, devent aquestes emplenar els tràmits preceptius i aportar la documentació requerida.

El secretari autonòmic de Turisme i president de Aerocas, Francesc Colomer, ha manifestat la seva satisfacció amb el resultat del procés. A costa de que se substanciïn els corresponents contractes amb les aerolínies, Colomer ha destacat que les rutes adjudicades “tenen un marcat accent turístic i han de contribuir al desenvolupament del sector, que és l’objectiu que perseguim”.

Segons ha assenyalat, “la nova ruta de Londres suposaria reforçar la connexió amb un mercat fonamental com el britànic”. D’igual forma, Colomer ha subratllat la importància de la ruta de Marsella, “que constituiria la primera connexió de l’aeroport de Castelló amb França i facilitaria l’arribada de turistes d’un altre mercat europeu de primer nivell”.

De fet, Regne Unit és el principal mercat emissor de turistes a la Comunitat Valenciana, amb una quota en 2018 del 31,5%, la qual cosa va suposar l’arribada de 2,9 milions de visitants. A més, el 95,5% dels mateixos accedeixen per via aèria.

D’altra banda, i respecte al mercat francès, es tracta del segon mercat emissor, amb una quota del 16,4% en 2018 i l’arribada de 1,5 milions de turistes. És, a més, el principal mercat internacional que tria la província de Castelló com a destinació.

Precisament, aquest cap de setmana està prevista a Marsella una acció de promoció conjunta entre Turisme Comunitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals per a posicionar la destinació i mostrar les diferents experiències que ofereix la Comunitat.

Procés negociat per a una tercera ruta

Per part seva, el director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha informat que l’entitat ha acordat iniciar un procés negociat amb publicitat per a aconseguir l’adjudicació del lot 3, que no ha rebut ofertes en la primera fase del procés.

“Esperem que a través d’aquest mecanisme previst en la Llei de Contractes siguem capaços de cobrir també el lot pendent, de manera que podríem sumar tres noves rutes en 2020, amb la garantia que estarien operatives durant tres anys”, ha assenyalat Bernat.

Bernat ha recordat que la primera campanya de posicionament internacional de l’aeroport ha aconseguit tres rutes per al present any: una anual a Bucarest, que ja està en marxa, i dos estivals a Budapest i Katowice, que comencen a operar a mitjan juny.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací