Vinaròs implementa un Pla d’Innovació Digital en un pas més per a lograr ser una ciutat intel·ligent

366

El projecte inclou un total de 74 propostes per convertir Vinaròs en un municipi més sostenible, accessible i obert a la ciutadania

Actualitat Diària

El regidor d’Innovació Tecnològica, Hugo Romero, ha presentat el Pla d’Innovació Digital per transformar Vinaròs en una ciutat intel·ligent del segle XXI, més sostenible i amable amb els veïns, a més d’oferir una administració més eficient i inclusiva.

El regidor Romero ha destacat “que es tracta d’un projecte que s’ha treballat des de l’anterior legislatura, on s’ha tingut en compte als veïns, a través de les taules de participació i meses de treball, amb la finalitat de crear un pla que s’adapte a les necessitats reals dels ciutadans”. En aquest sentit, ha afegit que es tracta d’un full de ruta amb quatre eixos principals per convertir Vinaròs en una Smart City abans de tancar el 2023.

El primer gran pilar són els Serveis a la Ciutadania per millorar la qualitat de vida dels veïns i facilitar una major integració de la societat. En aquest cas, s’inclouen projectes com la creació d’un Wifi d’accés lliure, la posada en marxa d’una targeta ciutadana per facilitar als veïns les gestions i tramitacions amb l’administració, a través d’un identificador digital, així també com crear un sistema de reserves d’espais públics, compra d’entrades i inscripcions a cursos municipals de manera telemàtica.

El segon eix del Pla d’Innovació és l’Economia amb la creació d’ajudes i formació perquè els comerços puguen realitzar el salt a les noves tecnologies, entre les que s’inclou la venda a través d’Internet, per tal de millorar la seua competitivitat, en un món cada vegada més digitalitzat.

El tercer pilar és la Sostenibilitat per fer de Vinaròs una ciutat més respectuosa amb el Medi Ambient, millorant l’eficiència energètica dels edificis municipals i de l’enllumenat públic, a més d’implantar un sistema de rec intel·ligent que permitisca estalviar més d’un 60% d’aigua i apostar per les energies renovables per reduir les emissions de CO2.

Per últim el quart eix és el Govern amb la creació d’una administració més oberta a la ciutadania, que fomente la participació dels veïns i que al mateix temps també siga més eficient a l’hora de gestionar les tramitacions. El regidor Romero ha detallat projectes com la creació d’un portal tributari, la posada en marxa d’una plataforma digital de contractació electrònica o la millora del contacte amb el ciutadà, amb eines com una cita prèvia.

Romero ha agraït la feina dels tècnics municipals, que han sigut els encarregats de redactar el Pla d’Innovació Digital i afegia que ja s’està treballant per desenvolupar els 74 projectes que formen part d’aquest full de ruta que transformarà Vinaròs en una ciutat del segle XXI abans del 2023.

Les persones interessades en consultar el Pla d’Innovació ho poden fer a la pàgina web de l’Ajuntament de Vinaròs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací