Vilafranca acollirà prop d’una desena d’activitats amb motiu de la capitalitat cultural 2019-2020

258

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per l’alcalde d’AlteaJaume Llinares, i l’alcalde de VilafrancaÓscar Tena, ha presentat els actes d’obertura de les dues capitalitats culturals valencianes 2019-2020La presentació també ha comptat amb la presència del regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí, i la regidora de Cultura de Vilafranca, Silvia Colom.

Segons el conseller Vicent Marzà: “Des de la Generalitat tenim previstes una vintena d’activitats a Vilafranca i Altea per a les programacions de capitalitats culturals” i ha afegit: “Són activitats que provenen fonamentalment de l’Institut Valencià de Cultura i el Consorci de Museus. Volem reconéixer la gran tasca que Altea i Vilafranca fan en matèria cultural com a element de cohesió social i aportem també contingut a les seues programacions respectives”.

Cal recordar que ldistinció com a capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i foment econòmic.

Amb aquest reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

Gandia va ser elegida com a primera CCV per al període 2017/2018. Amb la incorporació de dues distincions, una per a municipis de més de 5.000 habitants i una altra per als de menys de 5.000 habitants, Sagunt i Potries van ser les poblacions guardonades i, a partir del 25 d’abril de 2019, han sigut Altea i Vilafranca les que han agafat el relleu fins el 25 d’abril de 2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací