Vila-real i la Generalitat amplien en 10 anys més prorrogables el conveni de gestió del Centre de Tecnificació Esportiva

629

Benlloch i Moya signen un nou acord que podria allargar-se en cinc anys més i que estableix l’apertura del 100% de la instal·lació

Actualitat Diària

Nou acord per a establir les bases per a la renovació del conveni del Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real entre el consistori i la Generalitat, que ampliará la seva vigència en 10 anys més prorrogables en cinc més tal com ha proposat el director general d’Esports, Miquel Moya a l’alcalde, José Benlloch durant la signatura d’aquest nou acord a la casa consistorial.

En la trobada també han pres part també el regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, el subdirector general d’Esports, Joan Carles Cuenca, i els caps de servei de l’SME Vila-real, José Ramón Cantavella, i el servei d’alt rendiment de la Direcció General d’Esports, José Ricardo Vila.

El conveni d’encomana de gestió del CTE es va signar l’any 2014 i va finalitzar la seua vigència el 31 de desembre de 2017, per la qual cosa es troba en aquests moments en una situació de pròrroga automàtica. Només un mes després de la constitució de la nova corporació local, Benlloch i la Generalitat han posat en marxa la maquinària per a tirar avant el nou conveni, amb la idea compartida d’ampliar les prestacions i obrir completament les instal·lacions del recinte, que compta amb pavelló, piscina coberta, residència i aulari, entre altres.

piscina centre tecnificació esportiva Vila-real“Tant l’Ajuntament de Vila-real com la Generalitat convenim en la necessitat de donar major estabilitat a l’acord i optimitzar l’ús del centre, posant en marxa la totalitat de les instal·lacions i dotant-les d’un pla de viabilitat amb la idea de convertir el CTE en un centre de tecnificació de referència a la província”, assenyala Benlloch. “Per a això”, puntualitza, “es feia necessari ampliar el període de vigència del conveni i, finalment, el nou marc de col·laboració inclourà l’encomana de gestió per 10 anys, amb pròrrogues de cinc anys fins a un màxim de 30”. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha mostrat el seu acord en la proposta feta per part de la Direcció General d’Esport de la Generalitat, i les dues institucions faran efectiva la signatura del nou conveni màxim durant el mes de setembre.

Segons el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya: “Des de la Generalitat, i ja des del moment en què calia signar un nou conveni, vam preparar una proposta per a ampliar en 10 anys l’acord i que assegurara el millor funcionament possible. El treball conjunt entre institucions és fonamental per a garantir el bon funcionament del Centre de Tecnificació de Vila-real i volem que la gent tinga a la seua disposició els serveis que els pertoquen”.

“El principal escull per a l’Ajuntament de Vila-real en la idea de continuar i obrir al 100% les instal·lacions està, sens dubte, en la situació econòmica en la que la gestió de l’urbanisme del Partit Popular ens ha col·locat, amb l’increment de l’endeutament i el pagament continu de sentències. De fet, ahir mateix vam haver d’aprovar un nou préstec per a fer front al pagament de, entre altres resolucions judicials, 850.000 euros de terrenys del propi CTE”, puntualitza.

Benlloch: “Un empastre més del PP”

Sobre aquest tema, Benlloch recorda que el Centre de Tecnificació Esportiva “va ser un dels grans empastres, i sense dubte dels més cars, que va deixar la gestió del PP a Vila-real: un edifici que va costar 28 milions d’euros de tots els valencians i valencianes i que el Partit Popular va construir sense projecte de viabilitat i en un lloc completament inadequat, sense accessos ni aparcament. En definitiva, una obra faraònica buida de contingut d’aquelles que acostumava el PP a fer, a la qual vam aconseguir donar viabilitat amb molt d’esforç”, recorda.

centre tecnificació

“Ara hem d’anar un pas més enllà i veure com podem fer viable l’ús al 100% de les instal·lacions, buscant ajuda i fórmules que ens permeten un marc de col·laboració més ampli. Una bona opció seria que la Diputació, en la seua línia de servir d’ajuntament d’ajuntaments i consorciar serveis, col·laborara amb la Generalitat en unes instal·lacions que es van pagar amb els diners de tots els valencians i l’ús de les quals va i pot anar molt més allà de l’àmbit local”, apunta Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde recorda que, en aquests moments, la piscina del CTE és utilitzada també per usuaris de Betxí.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací