Vila-real formalitza l’acord amb Huawei i fa un pas de gegant per a convertir-se en una ‘smart city’ amb la tecnologia 5D

701

Benlloch i Jin Yong rubriquen l’acord, resultat del treball realitzat en els últims anys en innovació i que es consolidarà amb aquest soci tecnologia. Entre algunes de les mesures que podrien provar-se a la ciutat, destaquen sensors que permeten mesurar la recollida selectiva de residus,el reforç de la connectivitat i mobilitat urbana i obrir nous camps de coneixement i contribuir a la implantació del big data i la connexió 5G

El conveni també permetrà crear un ecosistema de col·laboració contínua enfocat a l’entorn empresarial per a la posada en marxa de nous sistemes de millora i modernització de la indústria, que redundaran en la producció.

Actualitat Diària/S.N.

Vila-real, que des del 25 de novembre de 2011 ostenta el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació, acaba de fer un pas de gegant més en la seua carrera per continuar avançant cap a la seua conversió en ciutat tecnològica i intel·logent gràcies a la signatura del conveni de col·laboració amb el gegant xinés de les telecomunicacions Huawei. L’acord, rubricat per l’alcalde, José Benlloch, i el conseller delegat de Huawei Technologies España, Tony Jin Yong, s’ha formalitzat en un acte oficial celebrat a la sala de plens, davant la presència dels edils de la corporació municipal i una gran espectació.

DSC_5152“Huawei és una empresa privada multinacional dedicada a l’alta tecnologia especialitzada en Recerca i Desenvolupament (I+D), producció electrònica i màrqueting d’equipament de comunicacions i està considerat el proveïdor líder global de solucions de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC)”, indica Benlloch. Per aquest motiu, destaca la importància del conveni assolit entre totes dues parts, ja que permetrà “continuar impulsant el projecte d’Smart city ja en marxa i facilitar el dia de dia dels veïns, millorant també els nostres serveis com a Ajuntament”.

El document contempla la realització de proves d’integració i desenvolupament de solucions conjuntes per a la ciutat, així com la formació del personal tècnic i la promoció de l’ús i assaig d’aplicacions de tota mena. “Per a nosaltres és tot un orgull comptar amb un partner tecnològic d’aquestes característiques, ja que ens pot obrir moltes portes a l’hora de convertir a Vila-real en un laboratori en el qual es posen en marxa tots els avanços de la companyia i, per tant, estem segurs que ens beneficiarà, tant a la ciutat com al potent teixit empresarial local”, assegura el primer edil.

DSC_5245

Entre algunes de les mesures que podrien provar-se a la ciutat, destaquen l’aplicació d’avanços en el camp dels serveis públics, amb la implementació de sensors que permeten mesurar la recollida selectiva de residus, els subministraments o el transport. També es contempla el reforç de la connectivitat i mobilitat urbana amb la instal·lació de mecanismes i automatismes d’última generació dotats de major seguretat, a més d’obrir nous camps de coneixement i contribuir a la implantació del big data i la connexió 5G. El conveni també permetrà crear un ecosistema de col·laboració contínua enfocat a l’entorn empresarial per a la posada en marxa de nous sistemes de millora i modernització de la indústria, que redundaran en la producció.

DSC_5274“Aquesta signatura suposa una fita històrica per a Vila-real i és una gran oportunitat de treball conjunt per a aconseguir grans avanços”, indica Benlloch, qui també destaca l’important paper que jugarà Telefónica, com a soci tecnològic, en tot el procés. Així mateix, posa de manifest l’ecosistema que s’ha creat en els últims anys, amb la creació de càtedres d’innovació, la presència de la ciutat en fòrums i trobades de l’àmbit tecnològic o la col·laboració amb diferents universitats, “tot encaminat a captar l’interés de les companyies tecnològiques, que han trobat a la nostra ciutat l’entorn propici per a dur a terme els seus avanços, que tant ens beneficien ja, amb iniciatives com la instal·lació de la fibra òptica o la conversió de Vila-real en living lab on es proven iniciatives com els passos de vianants en 3D o pintures especials anti-orina d’animals, entre molts altres productes que repercuteixen en la vida dels veïns”. Per la seua banda, el responsable de Huawei España ha destacat també el treball de Vila-real en matèria d’innovació com a element clau a l’hora d’escollir la ciutat com a soci en aquest acord de col·laboració.

huawei3Valderde ha assegurat que Huawei està protagonitzant la revolució de la tecnologia 5D i que és el major exponent d’aquest canvi. “Vila-real vol estar ací, ser una de les primeres ciutats a gaudir aquestes noves oportunitats i singularitats que es materialitzaren en l’espai públic i convertir-se en un referent de ‘Smart City’ ”. Així mateix, ha apuntat que és una empresa líder en noves tecnologies, ja que inverteix el 14% del seu pressupost en desenvolupament i l’any passat va destinar 15 milions a noves tecnologies.

Per la seua part, Tony Jin Yong ha assegurat que aquest conveni “obri la porta a tots els projectes que estan per vindre en l’àmbit ‘Smart City’, ‘Smart Campus’ o Factoria Intel·ligent de mà de l’Ajuntament de Vila-real. “Volem facilitar la qualitat de vida del ciutadà, la seua seguretat i al cap i a la fi, el seu dia a dia. Hem tingut l’oportunitat de conéixer de primera mà la indústria de la ciutat, amb visites a Porcelanosa i Pamesa, i també creiem que pot ser molt important la nostra tecnologia 5G i la intel·ligència artificial per a incorporar-la en aquest sector”, i assegura que estan per vindre nous projectes i idees”.

En acabar l’acte, l’alcalde ha entregat una representació de l’al·legoria de la ciutat a la comitiva de Huawei i un llibre amb la història de la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací