Sanitat de Vila-real espera un estiu complicat per les plagues de mosquits

683

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real ja està treballant des de fa aproximadament dos mesos en el tractament preventiu contra els mosquits. Una acció que s’intensificarà durant tot l’estiu per a evitar l’aparició de plagues, ja que a causa dels últims episodis de pluges s’espera una temporada complicada.  La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha indicat que l’àrea que dirigeix ja té marcat un calendari de fumigacions, pensades en un inici com a mesura preventiva, que ara comença un període de major incidència per a tractar atallar amb eficàcia qualsevol focus que es poguera detectar de manera puntual i que s’anirà modificant i adaptant en funció de les necessitats que es detecten a cada moment.

No obstant açò, l’edila demana col·laboració ciutadana, ja que “la major part de focus i casos es registren en parcel·les privades”. Per açò, fa una crida als propietaris de terrenys i zones on puga haver-hi aigua estancada perquè “prenguen mesures i que no es convertisquen en focus”. En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament va aprovar una nova ordenança municipal en 2016 que regula les actuacions i protocols a seguir per a prevenir la proliferació del mosquit tigre també en l’àmbit domèstic.

“El mosquit tigre és fonamentalment urbà i es reprodueix fàcilment en xicotets estancaments d’aigua, com poden ser tests, pitxers o basses, en l’àmbit privat, per la qual cosa seguint uns senzills consells tots podem contribuir a evitar la presència i/o expansió d’aquests insectes”, assegura. “Ens espera un estiu complicat però estem treballant ja de manera anticipada i previsora perquè siga el menys molest possible per als veïns”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací