Vila-real destina 250.000 euros en set anys per a la remodelació del CEIP Carles Shartou i l’adaptació del patí inclusiu

95

El consistori atén les peticions de la comunitat educativa per a habilitar, per fases, un espai de jocs que afavorisca l’estimulació sensorial i la sensibilitat ambiental

Actualitat Diària 

L’Ajuntament de Vila-real completarà les dotacions del CEIP Carles Sarthou, que en aquest curs estrena un nou aulari d’Infantil, amb la construcció d’un pati inclusiu en l’espai que fins ara ocupaven les aules prefabricades. Aquest projecte, que respon a la petició directa de la comunitat educativa del col·legi, es realitzarà per fases i se suma a l’esforç econòmic de prop de 250.000 euros que durant els últims set anys ha realitzat el consistori per a atendre les necessitats del centre escolar i, de manera especial, fer possible la construcció del nou aulari d’Infantil, executat per la Conselleria d’Educació.

Com a part del Pla de tornada física a l’escola i per a garantir un entorn més segur i adequat a la situació actual provocada per la pandèmia, l’equip de govern ha assumit els treballs per a l’adequació de l’espai que ocupaven fins ara les aules prefabricades dels alumnes d’Infantil. Una zona de gespa i arbratge substituirà al ciment i “en futures fases treballarem de la mà de la comunitat educativa del col·legi per a crear un pati inclusiu, seguint el model d’escola viva, amb molt de protagonisme al desenvolupament motriu i sensorial dels xiquets i xiquetes i a la sostenibilitat”, ha explicat la regidora d’Educació, Aida Beteta. De moment el consistori ha destinat uns 11.000 euros a aquests primers treballs, que es completaran amb posteriors fases de condicionament d’aquest pati.

De la mateixa manera, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha recordat “el treball realitzat pel consistori des que en 2012 vam haver de traslladar als alumnes de l’antic aulari d’Infantil, que es trobava en un edifici fora del recinte del col·legi i que presentava problemes estructurals, i l’Ajuntament de Vila-real va assumir el cost del lloguer de les aules prefabricades perquè tot l’alumnat estiguera en el mateix recinte del col·legi”. Un cost que ha suposat una despesa de 150.000 euros en sis anys per a les arques municipals. Benlloch ha afegit que “quan vam arribar a l’Alcaldia en 2011, el gimnàs del col·legi també es va quedar per acabar i vam haver de reclamar l’obra a la Conselleria, llavors governada pel PP, fins a aconseguir-la”. L’alcalde ha agraït de manera especial a la comunitat educativa del Carles Sarthou la seua col·laboració durant aquest temps així com a l’actual Conselleria d’Educació, que ha invertit 1,4 milions d’euros en la construcció del nou aulari d’Infantil.

“Aquest Ajuntament s’ha bolcat des del primer moment en el projecte del nou aulari, que ha sigut fruit del model de col·laboració entre administracions que va ser el germen del Pla Edificant, ja que la redacció del projecte del nou aulari ha sigut assumida pel consistori, amb un cost de 60.000 euros, així com també la direcció d’obra ha sigut a càrrec dels nostres tècnics municipals”, subratlla l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací