Vila-real convoca una nova edició del concurs fotogràfic Sarthou Carreres amb la recepció de 180 treballs

Un jurat de prestigi analitzarà aquest dissabte en la Casa dels Mundina totes les col·leccions rebudes davant els aficionats que desitgen assistir

450

ActualitatDiària

El concurs fotogràfic Sarthou Carreres celebra enguany la seua 38a edició amb un jurat de prestigi i un nou èxit de convocatòria, amb 180 treballs arribats des de tots els racons de l’Estat.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el membre de l’Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, Tony Tirado, han presentat aquesta convocatòria anual que “posa en relleu una dels figures dels nostres fills més il·lustres, com va ser el jutge, historiador i pioner de la fotografia documental, Carlos Sarthou Carreres”, indica Pérez.

“És el nostre referent i volem que Vila-real seguisca sent una ciutat important per a tants fotògrafs que des de fa moltes edicions es presenten a aquest veterà concurs, que està totalment arrelat a la nostra ciutat”, explica.

Per la seua banda, Tony Tirado assegura que aquest concurs de fotografia “és molt conegut en tot el país i cada any es presenten centenars de treballs de fotògrafs de gran prestigi”. En aquest sentit, destaca la gran trajectòria dels tres membres del jurat que decidiran quines són les obres guanyadores enguany, com són el periodista i fotògraf Juan María Rodríguez, que entre altres projectes capitaneja el programa de ràdio Full Frame sobre fotografia; la fotògrafa d’Almeria Katy Gómez, premiada en innombrables ocasions pels seus reportatges en fins a 40 països, i el fotògraf, publicista i professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló (EASC), Ismael Barbé.

“A més de convidar a tots els afeccionats a la presentació del jurat, aquest divendres 25, a les 19.30 hores, en la Casa dels Mundina, on també parlaran de la seua obra, volem que s’animen a assistir a la deliberació, que tindrà lloc el dissabte a les 16.30 hores en el mateix lloc”, indica Tirado. “Aquesta sessió a porta oberta permet escoltar les seues opinions sobre les col·leccions rebudes i és molt interessant”, apunta.

A més, recorda que l’agrupació fotogràfica, amb 55 anys de trajectòria, es manté fidel a la fotografia impresa i cada participant pot enviar quatre preses en les quals s’explica una història. “En l’era de la fotografia digital, preferim mantenir el format tradicional i endevinar què ens vol transmetre cada autor”, remarca.

“Les obres premiades es podran veure més endavant exposades a la Casa de l’Oli i el guanyador podrà mostrar la seua obra general també pròximament”, conclou Pérez, qui anima a veïns i visitants a participar en les dues activitats programades.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací