El videoart protagonista de la sisena cita del cicle Sessió Contínua de l’UJI

401

S’exhibiran quatre projeccions dels col·lectius Doriandgrey i Dostopos

Actualitat Diària

Peces audiovisuals del Col·lectiu Doriandgrey i ‘Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata’ del Col·lectiu Dostopos són les projeccions incloses en la sisena cita del cicle de ‘Sessió Contínua. Visibilitzant l’audiovisual local’ que es desenvoluparà el dijous 21 de març de 2019 a partir de les 20 hores a la sala de conferències del Menador espai cultural.

En aquesta ocasió, la sessió estarà dedicada al videoart, una de les manifestacions artístiques més prolíferes, radicals i assídues de les últimes dècades, incloent quatre projeccions de dos col·lectius.

Lourdes Chesa i Emilio Ibánez formen part de Doriandgrey i seran els autors locals convidats. El col·lectiu s’apropia de les imatges de l’univers fílmic per a reinterpretar-les, repensar-les, donar-los diferents lectures, esbudellar el visual i trobar noves formes de relació amb elles i nous discursos per a parlar de qüestions que aprofundeixen en els estereotips sobre gènere i identitat sexual. Podrem veure diverses peces de la seua obra, centrada en la realització de videoclips i videoinstalaciones i, a més, parlar amb ells després de la projecció i comentar els aspectes més interessants del seu treball.

Completarà la sessió ‘Luna cautiva serpiente roja bandeja de plata’ de Dostopos. Ana Pfaff i Ariadna Ribas són creadores de les seves pròpies peces, treballen la relació entre música i imatge en formats com el videoclip, la vídeo projecció o el documental musical, utilitzant tècniques com el foundfootage, el collage animat, la manipulació de negatiu o els formats domèstics (súper 8 o handy cam).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací