Vall d’Uixó presenta els actes per a commemorar el dia internacional de les dones

La programació ha sigut consensuada amb la Comissió de la Dóna i es basa “en la reivindicació des de les noves formes de feminisme”

426

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat els més de 20 actes que s’han programat per a aquest mes de març per a commemorar el dia internacional de les dones. La regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, ha destacat dues de les novetats d’enguany, la taula redona i projecció d’un documental sobre el feminisme a Castelló que obrirà la programació el 2 de març en la biblioteca, i el tardeo amb un monòleg de l’actriu còmica Sil de Castro el 7 de març en Wall Street.

La programació ha sigut consensuada amb la Comissió de la Dóna i es basa “en la reivindicació des de les noves formes de feminisme” a través de “activitats molt variades i per a tots els públics, algunes més innovadores i altres més habituals”, en les quals col·laboren associacions de dones i de veïns i diversos departaments municipals “perquè el treball per la igualtat real és transversal”, ha afirmat.

El dissabte 3 de març se celebrarà un recital de poesia i es representarà una obra de teatre, el 8 eixirà una marxa a la Senda del Quistel, s’han programat videofórums i xarrades els dies 9 i 10, dues visites culturals a València i Olocau, tallers d’autoajuda i chi-kung i tertúlies literàries. A més el 8 de març eixirà un autobús per a participar en la manifestació feminista de València, organitzat per la Associació Clara Campoamor. El cartell d’enguany ha sigut realitzat per Raquel Caballero, participant en el programa d’ocupació per a joves T’Avalem. Bartolomé ha indicat que la programació s’ha editat “en un format més usable que serveix com a punt de lectura i ventall”. En ell s’arrepleguen tots els actes que tindran lloc a la Vall d’Uixó entre l’1 i el 28 de març “amb l’objectiu principal de reivindicar i conscienciar sobre la igualtat real”.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó explicarà en els pròxims mesos amb un Espai d’Igualtat i Pau, que estava previst que obrira el 8 de març però que s’ha hagut de posposar pel trasllat provisional dels serveis de planificació familiar a aquesta Caseta dels Mestres. Aquestes instal·lacions albergaran el servei d’atenció i assessorament a dones, una zona de lactància i una sala diàfana amb punt de lectura en la qual també s’organitzaran exposicions, xarrades i conferències.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací