Vall d’Uixó confirma que realitzarà les obres de adecuació en els CEIP Centelles i Eleuterio Pérez

Es contemplen dins del Pla Edificant de Conselleria amb una inversió per part de d'administració autonòmica de qüasi 1.600.000 euros

1031

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha celebrat aquest matí un ple extraordinari per aprovar per unanimitat l’acceptació de les competències de la Conselleria d’Educació per realitzar dues obres necessàries en els CEIP Centelles i Eleuterio Pérez, dins del Pla Edificanti amb una inversió per part de la Generalitat de gairebé 1.600.000 euros.

En el CEIP Centelles es construirà el nou edifici d’infantil, amb una extensió de 677 metres quadrats i un pressupost d’1.150.000 euros. L’alcaldessa, Tania Baños, ha recordat que aquesta obra “és una reivindicació de la comunitat educativa des de fa molts anys”. A més també s’escometrà la rehabilitació integral dels banys de l’edifici de primària (162.800 euros).

En el CEIP Eleuterio Pérez s’han aprovat inversions per 264.000 euros, que inclouen la remodelació integral dels banys de l’edifici d’infantil i primària i la substitució del clos perimetral exterior de les avingudes Corts Valencianes i Agricultor (207 metres que es troben en mal estat) fins a arribar a una altura total de dos metres.

Cal destacar que les obres en els banys de tots dos col·legis “els reformaran per complet”, ja que afectaran als acabats i revestiments, fusteria, sanitaris, vidre i es renovaran les instal·lacions de lampisteria i electricitat. I per adaptar-se a la normativa actual es construirà un servei adaptat a les persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa ha explicat que la Conselleria d’Educació “confia als ajuntaments perquè fem els tràmits burocràtics i el projecte tècnic” per “agilitar la construcció de centres educatius nous i la millora dels ja existents”. Així, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “posa a la seva disposició” els tècnics municipals i la seva capacitat de dur a terme el procés administratiu “i el Consell paga les obres”.

Una vegada aprovada la delegació de competències, el consistori ha enviat al Consell el projecte valorat “i estem a l’espera que ho acceptin per continuar amb els tràmits per licitar i adjudicar els treballs”. Per a Baños, el Pla Edificant “demostra l’aposta dels governs del canvi per l’educació pública” i per “dignificar les infraestructures educatives”.

Programa Mou-te

El ple extraordinari també ha aprovat les bases del programa Mou-te a Europa, ja que l’Ajuntament ha estat beneficiari d’una subvenció europea de 350.000 euros perquè 50 joves “realitzin pràctiques a l’estranger amb les despeses pagades i en tornar en empreses locals”. D’aquesta manera, “adquireixen experiència laboral i formació en idiomes, que després podran aplicar al costat del seu talent i coneixement a la nostra ciutat”, ha destacat. En breu es publicaran els requisits i els terminis d’inscripció i es realitzaran diverses sessions informatives per donar a conèixer aquest projecte pioner.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací