Els professors associats de l’UJI convoquen una vaga indefinida a partir del 29 de gener

243

És una mesura per a reclamar la incorporació de les seues reivindicacions en el conveni col·lectiu que actualment s’està negociant

Actualitat Diària

El professorat associat de l’UJI anirà a la vaga indefinida a partir del 29 de gener. En un primer moment la Plataforma de Professorat Associat havia decidit convocar la vaga el dia 9 del mateix mes, sumant-se a la convocatòria de la Plataforma Estatal d’aquest col·lectiu.

Però per iniciativa de la mateixa Plataforma Estatal finalment s’ha canviat la data per a no coincidir amb les avaluacions del final del primer semestre i coincidir amb el primer aniversari de la convocatòria de la vaga a la Universitat de València, en solidaritat amb la seua plataforma, pels processos judicials que estan tenint que afrontar.
En aquesta convocatòria de vaga la Plataforma compta amb el suport dels sindicats de la universitat. A més, des del començament de curs es posaran en marxa una sèrie d’accions per tal de mobilitzar aquest col·lectiu de cara als dies de l’aturada.

El professorat associat de l’UJI es troba en mobilització permanent des de que fa més de dos anys va començar la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes, que encara està oberta. Aquest conveni el negocien a tres bandes l’administració autonòmica, el govern de les universitats i els sindicats. La Plataforma de Professorat Associat de l’UJI espera que la convocatòria de vaga actue com a mesura de pressió en la negociació del dit conveni per a que incorpore les reivindicacions d’aquest col·lectiu: remuneració salarial justa, dret a la promoció acadèmica i a la carrera docent, estabilitat laboral i el reconeixement ple de drets polítics, socials i laborals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací