Una auditòria de la UPV certificarà si Vila-real està en disposició de tornar a obrir les instalacions esportives

592

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real tancarà un acord de col·laboració amb la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València perquè aquest organisme universitari certifique, a través d’un procediment d’auditoria, la reobertura de les instal·lacions esportives amb total garantia de compliment de la normativa de prevenció per la COVID-19. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, s’ha reunit aquest matí amb el regidor d’Esports, Javier Serralvo, i el cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, per a tractar aquesta col·laboració, que reforça l’aposta de Vila-real per la innovació i el coneixement per al desenvolupament de la seua marca de Ciutat de la Salut i l’Esport.

“Vila-real ha optat per un model de desescalada administrativa lenta, prudent i responsable per a comptar amb totes les garanties; aquesta col·laboració amb la Universitat Politècnica de València ens permetrà, en el moment en què es produïsca la reobertura d’instal·lacions esportives, disposar d’una certificació oficial de la correcta aplicació de la normativa i els protocols adequats per a la seguretat i la salut de les persones que és el més important”, explica l’alcalde.

El regidor d’Esports, Javier Serralvo, recalca que aquest procés d’auditoria i certificació es realitzarà amb l’aval de la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València “ja que ens ajudarà a avaluar que totes les mesures de prevenció que s’adopten compleixen amb les diferents normatives en tot moment, a mesura que aquestes normes també es vagen modificant i adaptant a la situació de la pandèmia”.

Cantavella detalla que tres tècnics del Servei Municipal d’Esports es formaran com a auditors interns per a realitzar l’avaluació de piscines, camps esportius de gran grandària a l’aire lliure i poliesportius. Cada tècnic serà responsable d’una d’aquestes tres àrees i, sobre la base de la planificació de mesures que la universitat establirà per a cadascuna de les instal·lacions, “s’encarregaran de remetre informes gràfics de l’aplicació d’aquestes normes”. “Si està tot correcte, en 24 hores disposarem d’una certificació provisional, i després els responsables del projecte realitzaran una revisió in situ per a aprovar la certificació definitiva”, indica Cantavella, qui afig que “aquestes certificacions s’aniran realitzant a mesura que es produïsquen canvis en la normativa i siga necessari modificar les mesures de prevenció”. “L’objectiu és garantir una total seguretat perquè la ciutadania tinga confiança a l’hora de tornar a utilitzar les instal·lacions esportives”, afig.

Finalment, l’alcalde també ha anunciat que aquest projecte de col·laboració amb la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València estarà present en la pròxima edició de la Fira Destaca, fira de transferència de coneixement científic i tecnològic, i ha avançat la possibilitat que Vila-real, com a ciutat living lab puga tancar en el futur nous acords per a l’aplicació de noves tecnologies o desenvolupament de projectes innovadors en l’àrea d’esports.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací