Un nou acord “històric” entre Morella i Ministeri millora les condicions de gestió del Castell i les muralles

269

Actualitat Diària

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar ahir el nou conveni de gestió del Castell i les muralles de Morella. D’aquesta manera, és un acord important pel que fa a la gestió municipal dels monuments, ja que les noves condicions faciliten la inversió d’altres institucions i les ajudes de diferents administracions. A més, el nou conveni té una vigència de 50 anys i es revisarà periòdicament cada 10 anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest és un acord històric per a millorar la gestió actual del Castell i les muralles de Morella, ja que són el nostre patrimoni més important i cal facilitar la inversió en aquest per a garantir la seua conservació”. L’edil ha explicat que “amb l’anterior conveni teníem problemes per a rebre ajudes d’altres administracions i invertir en la rehabilitació i conservació del monument, de manera que el nou acord facilita aquestes gestions”. A més, Rhamsés Ripollés remarca que “des de l’ajuntament sempre hem defensat la gestió municipal i de proximitat del nostre patrimoni de manera que el nou conveni tindrà una vigència de 50 anys i es revisarà de manera periòdica” i ha aclarit que “l’objectiu sempre ha sigut blindar al màxim la gestió municipal, ja que s’ha demostrat que és la millor opció per al monument i no repetir episodis negatius com els de fa uns anys”. Finalment, ha volgut “agrair al govern la seua sensibilitat amb la ciutat i el seu patrimoni per millorar el conveni actual”.

L’anterior conveni de gestió presentava diferents problemes a l’hora de rebre ajudes des d’altres administracions i invertir en el Castell i les muralles. A més, també hi havia dificultats per a accedir a l’1,5% cultural i tenia una vigència de 10 anys. Així, amb les noves condicions es solucionen els problemes per a intervindre al patrimoni amb el suport d’altres administracions, així com s’amplia el temps de gestió fins als 50 anys.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací