Un estudiant de l’UJI triomfa en els premis d’envàs Liderpack i representarà a Espanya en els WorldStar Embalatge Awards

256

Actualitat Diària

L’estudiant del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de la Universitat Jaume I Carlos Valero ha sigut un dels guanyadors de la categoria de ‘Disseny Jove’ dels Premis Liderpack, juntament amb altres quatre finalistes dels Premis de Disseny i Sostenibilitat d’Envàs i Embalatge promoguts pel Clúster.

En concret, l’estudiant de l’UJI ha resultat guanyador d’un dels premis Liderpack, organitzats per Graphispack Asociación i el saló Hispack de Fira de Barcelona, pel seu treball en el qual dóna resposta al repte presentat per l’empresa Consum de buscar un envàs sostenible per a ensalades personalitzable. Es tracta del projecte ‘Optime’, un nou envàs dissenyat sobre la base de l’ergonomia i l’espai que aquest ocupa, que busca seguir el moviment i la naturalitat de la persona. D’una manera molt senzilla i sense excés de material, aquesta proposta d’envàs és capaç de realitzar correctament la seua funció de confeccionar de manera àgil ensalades al gust del consumidor dins del supermercat.

Aquest treball, junt als altres quatre premiats, serà a més el representant d’Espanya en els WorldStar Packaging Awards, els guardons d’embalatge més importants del món per a alumnes d’universitats i escoles de disseny, que se celebraran a Dusseldorf el pròxim 8 de maig de 2020 en el marc de la Fira Interpack.

La Universitat de Saragossa, la EASD i la Universitat Politècnica de Madrid i l’Escola d’Art Antonio López de Tomelloso completen el palmarés.

Premis Liderpack
Els Premis Liderpack són el certamen de major prestigi a Espanya quant a disseny d’embalatge dirigit a professionals. En aquesta edició s’han presentat 137 treballs d’empreses i escoles procedents de 15 províncies espanyoles. Les categories que han rebut major nombre de candidatures han sigut novament les d’embalatge per a begudes i embalatge per a aliments, a més d’embalatges de logística i distribució.

Fruit de l’acord aconseguit entre el Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge i Graphispack Asociación, la categoria de «Disseny Jove» dels Liderpack està reservada als finalistes dels Premis Nacionals d’Envàs. Així, en aquesta edició, el Clúster ha presentat 18 candidatures de les quals cinc han sigut premiades.

Premis Nacionals d’Envàs 2020

D’altra banda, el Clúster d’Innovació d’Envàs i Embalatge ja ha posat en marxa la XI edició dels Premis Nacionals. En ells, empreses de primer nivell llancen diferents reptes reals d’envàs i embalatge, als quals els estudiants responen amb creativitat i enginy.
Fins al moment, ja són quatre les empreses que han proposat reptes d’embalatge com són Natra, Apisol, Eurobox i Industrias Alegre.
En els pròxims mesos, estudiants d’universitats i centres de formació de tota Espanya presentaran els seus projectes per a donar resposta als desafiaments de les companyies participants. Tot aquest treball finalitzarà el 22 de maig de 2020 amb la celebració de l’acte de lliurament dels Premis.
Els Premis compten amb el finançament de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací