Un ‘Arrocito de Castelló’, el primer concurs culinari internacional que organitza la capital de la Plana

La inscripció té un preu de 80 euros, primer premi serà d'1.000 euros, el segon, de 500 euros; i el tercer, de 300 euros

608

ActulitatDiària

Castelló de la Plana té en la gastronomia un dels plats forts de la seua rica i variada oferta turística. I dins d’ella, per dret propi, el seu producte estrela, l’arròs, en les seues múltiples variants: a banda, paella marinera, paella amb pilota, caldós de mar i muntanya…

Per a posar més en valor aquest producte tan arrelat a la Comunitat Valenciana i promocionar la ciutat, el seu Patronat Municipal de Turisme s’ha engegat la 1ª edició del Concurs Internacional ‘Arrocito de Castelló’. Un plat que haurà d’elaborar-se a llenya, segons la recepta del prestigiós xef Miguel Barrera, hi haurà d’incloure  els següents ingredients facilitats per la pròpia organització: oli d’oliva verge extra, tomaca, alls, carxofes, sepionet de la punxa, llagostins de Castelló, rap, fumet i arròs.

Aquest certamen culinari està obert a tots els professionals del sector, nacionals o estrangers, sempre que ho facen sota la representació d’una empresa o entitat afí a la gastronomia. Els participants hauran de preparar deu racions de les quals emplatarán12 xicotetes que passaran al jurat i la resta podran ser degustades pels assistents.
Els interessats podran emplenar la seua sol·licitud d’inscripció i remetre-la per email abans del 27 d’abril a tecnico@castellonturismo.com. Entre tots els inscrits, un equip tècnic del Patronat Municipal de Turisme realitzarà una selecció fins a un màxim de 20 cuiners concursants, acompanyats dels seus respectius ajudants de cuina.

El preu d’aquesta inscripció és de 80 euros.

El 7 de maig es farà pública la llista d’admesos al concurs, que se celebrarà el dilluns 14 de maig en el Passeig Buenavista del Grau. El jurat estarà compost per dotze membres, entre ells reconeguts xefs amb estels Michelin i Sols Repsol,així com periodistes de referència en el sector gastronòmic. Aquest jurat valorarà especialment aspectes com la cocció de l’arròs, el sabor, el color i la presentació.

El primer premi serà d’1.000 euros; el segon, de 500 euros; i el tercer, de 300 €.Tots ells aniran acompanyats d’un trofeu i un diploma acreditatiu.
Més informació sobre el concurs, les seues bases completes i la descàrrega del full d’inscripció en la web: https://www. castellonturismo.com/

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací