L’UJI trasllada a la Universitat Rey Juan Carlos les possibles actuacions davant un pressumpte plagi de l’exministra Montón

290

Actualitat Diària

La Universitat Jaume I no actuarà per ara motu proprio davant el possible plagi de l’exministra Carmen Montón a la professora del Departament de Filosofia i Sociologia Ana Martí, sinó que deriva qualsevol actuació a la Universitat Rey Juan Carlos, que ha iniciat ja una recerca interna per a dirimir les possibles irregularitats en el Màster d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l’Institut de Dret Públic (IDP), que ha sigut recentment clausurat per la universitat madrilenya. Segons diverses informacions periodístiques fetes públiques ahir, el treball final de màster (TFM) que va presentar en el seu moment la senyora Carmen Montón podria contenir diverses pàgines copiades d’altres textos acadèmics, entre els quals hi ha la tesi doctoral de la professora Martí, ‘Maternidad y técnicas de reproducción asistida‘. Un análisis, desde la perspectiva de género, de los conflictos y experiencias de las mujeres usuarias, defensada el març de 2011 i publicada en obert en el repositori digital de la Universitat Jaume I.

La Universitat Jaume I entén que aquest cas, al marge de la polèmica política, es tracta d’un problema de caràcter acadèmic que la Universitat Rey Juan Carlos sabrà resoldre adequadament quan finalitze la recerca que manté oberta ara mateix. Una vegada es coneguen els resultats de la recerca, l’UJI considera que és un tema que s’hauria d’abordar en el marc de la CRUE per a garantir la qualitat del sistema universitari espanyol.

Així mateix, la professora Ana Martí comparteix la posició institucional de la Universitat Jaume I, es declara al marge d’aquest assumpte i no realitzarà declaracions sobre la qüestió.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací