Turisme signa un conveni entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló

322

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, a la qual també ha assistit el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal. Durant la trobada s’ha signat un acord de col·laboració entre Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló per al foment i intercanvi d’experiències.

Francesc Colomer ha assenyalat que “des de la Generalitat pensem que és imprescindible esteblecer una passarel·la i un pont de cooperació per a fer possible les sinergies i construir junts un projecte de divulgació científica i de dinamització i estímul de les nostres instal·lacions”.

Colomer ha recalcat que la Ciutat de les Arts i les Ciències “està situada a València però és patrimoni de tots els valencians, des de Guardamar a Vinaròs, i des de la Generalitat hem d’assegurar la vertebració territorial i compartir alguna cosa que és de tots”.

En aquesta línia, ha explicat que “és una icona arquitecnónico i una referència turística, cultural i educativa i vincular-la a la ciutat de Castelló de la Plana és un objectiu molt important, per a donar a conèixer al patrimoni de tots”.

Després de la signatura de l’acord s’han avançat algunes de les primeres accions previstes en el conveni marc com és la posada en marxa dels cicles de les Nocturnes d’Estiu i Les Nocturnes d’Hivern, que ja se celebren amb gran èxit en el Hemisfèric, a més de la posada en marxa d’una exposició sobre el planeta Mart.

L’aplicació i execució d’aquest conveni no suposaran obligacions econòmiques per a cap de les parts, i en tot cas, seran ateses amb els seus propis mitjans personals i materials, directament o per contractació de tercers.

L’abast de la cooperació entre Ciutat de les Arts i les Ciències i el Planetari de Castelló s’estendrà, principalment, a intercanvi d’exposicions temporals, desenvolupament d’exposicions sobre idees que siguin d’interès per al Planetari, on CAC aportaria el concepte i disseny i el Planetari es faria càrrec de la producció.

També es desenvoluparan activitats relacionades amb l’el desenvolupament d’espectacles de planetaris, representacions astronòmiques del cel nocturn, conjuntament per a projectar tant a València com a Castelló de la Plana, així com l’intercanvi de planetaris ja desenvolupats o adaptats per tots dos i altres activitats que les parts considerin d’interès comú, dins de les seves respectives competències i del marc de col·laboració que constitueix aquest Conveni Marc.

Adhesió de Castelló de la Plana a la Xarxa GastroTurística

L’ajuntament de Castelló de la Plana ha presentat la seva sol·licitud a l’adhesió a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seva marca ‘L’exquisit Mediterrani’.

Colomer ha destacat que “des de la Generalitat treballem per a la implantació de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la marca L’Exquisit Mediterrani a través d’una estratègia multifocal a través de formació, qualificació, i de la promoció i màrqueting per a rescatar la identitat de la cultura gastronòmica”.

Així mateix, ha mostrat la seva satisfacció “per la col·laboració gastronòmica amb Castelló de la Plana en tot tipus d’accions i activitats de tipus gastronòmic, als quals ara se suma també la seva adhesió a la nostra Xarxa GastroTurística i a la nostra marca L’Exquisit Mediterrani”.

Amb l’adhesió, l’Ajuntament de Castelló de la Plana col·laborarà amb Turisme Comunitat Valenciana en el marc de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana, participant en els seus objectius i estratègies, per a contribuir a la cohesió de les accions gastronòmiques que es duen a terme al llarg del territori de la Comunitat i en tots els àmbits d’actuació, així com reforçar la difusió de la marca d’excel·lència ‘L’Exquisit Mediterrani’.

Turisme CV i l’Ajuntament de Castelló de la Plana es coordinaran en el desenvolupament d’aquesta xarxa en els àmbits d’activitat que li són propis i de les diverses accions gastroturísticas impulsades per Castelló Gastronòmic tals com el ‘Congrés de Gastronomia i Vi I Cuina Castelló’, i el ‘Concurs Internacional del Arrocito de Castelló’.

Turisme i l’Ajuntament de Castelló de la Plana també col·laboraran en l’intercanvi actiu d’informació, resultats, coordinació i difusió de les seves respectives accions d’impuls del producte turístic gastronòmic, així com la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre.

La Xarxa Gastro Turística de la Comunitat Valenciana té com a missió connectar iniciatives i crear nodes en el territori per a preservar i desenvolupar la gastronomia pròpia amb paràmetres d’autenticitat, innovació i sostenibilitat com a recurs turístic de “primer ordre” vinculat al paisatge, a la cultura i a l’economia, així com reforçar els seus atributs mediterranis d’identitat i potenciar la imatge d’excel·lència del producte a través de la marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací