Turisme reforça la promoció internacional de la gastronomia valenciana a Portugal

495

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur han presentat a Cascais una acció de promoció de destinació Comunitat Valenciana, organitzada en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Turisme a Portugal.

A l’esdeveniment, celebrat a Cascais, han assistit un centenar de convidats prescriptores del mercat portugués, agències, operadors i mitjans de comunicació i revistes especialitzades.

En la presentació ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el representant de Conhostur, Francisco Sanmiguel i la directora de la Conselleria de Turisme a Portugal, Natalia Briales.

El secretari autonòmic de Turisme ha manifestat que “venim a Portugal per a reforçar la proximitat i de proximitat de les dues ànimes de la pamnínsula ibèrica”, i ha ressaltat que “Portugal representa l’atlàntic i nosaltres el Mediterrani, que és un estil de vida.”.

Colomer ha destacat que “la Comunitat Valenciana és una de les regions més importants d’Europa en matèria turística, i de les quals més ha incrementat el turisme internacional” i en aquest sentit ha explicat que “en 2018 rebem 9 milions de turistes internacionals” i ha incidit en què “el més important que tenim en la Comunitat són els nostres valors mediterranis, com la nostra hospitalitat”.

Així mateix, ha incidit en què “la nostra millor targeta de presentació és la gastronomia, un dels pilars de l’el nostre model turístic” i ha destacat el treball i dedicació del xef Manuel Alonso, “cuiner d’arrels, de producte, de temporada, i que mostra l’autenticitat de la nostra destinació en els seus plats”.

Per a Francisco Sanmiguel, “aquesta presentació serveix per a posar en valor en el mercat portugués la riquesa gastronòmica dels nostres productes, i els nostres arrossos, que són sens dubte, una dels nostres senyals d’identitat de cara al mercat turístic internacional.”

El xef Manuel Alonso (1 estrela Michelín , 2 Sols Repsol) ha oferit un còctel de degustació que ha tingut com a protagonistes els arrossos i productes típics de la cuina valenciana.

La cuina de Manuel Alonso figura en les més prestigioses guies que està inspirada al Mediterrani, en l’entorn i el producte de temporada.

Importància del mercat portugués

Per a la Comunitat Valenciana, Portugal és un dels mercats considerats prioritaris per la seua proximitat geogràfica. L’any passat va ocupar la tretzena posició com a mercat internacional emissor de turistes cap a la Comunitat Valenciana com a destinació principal, la qual cosa suposa una quota 1,2% del total de 2018, quan es van rebre 113.218 turistes.

En 2018 el nombre de pernoctacions hoteleres realitzades per turistes portuguesos en la Comunitat, estimat en 393.694, es va incrementar un 13,8%; les dades acumulades a juny de 2019 mostren un increment del 19,5%.

A més, el creixement en 2019 fins a juny és generalitzat en les tres províncies, encara que cal tindre en compte que els mesos de juliol a setembre concentren el 65,9% de les pernoctacions anuals. També es registra un increment fins a juny de 2019 del nombre de pernoctacions en apartaments gestionats per empreses i en càmpings.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací