Turisme i Conhostur promocionen la gastronomia de la Comunitat a Holanda de la mà de reconeguts chefs valencians

335

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana remarca la seva estratègia de promoció del turisme experiencial vinculat a la qualitat i varietat de la gastronomia valenciana. En aquesta ocasió, porta a la Haia ‘Una experiència gastronòmica cinc estrelles’, en la qual participaran reconeguts cuiners valencians.

Es tracta d’una acció promocional, organitzada per Turisme CV en col·laboració amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, en el marc del conveni subscrit per a promocionar el turisme gastronòmic, i amb l’Oficina de Turisme d’Espanya a la Haia, dins de les accions de celebració del ‘Dia Mundial de la Tapa’.

L’esdeveniment de promoció se celebrarà en la residència de l’ambaixadora espanyola a la Haia i servirà per a donar a conèixer el territori i la gastronomia de la Comunitat Valenciana de la mà de Ricard Camarena (2 estrelles Michelín), Susi Díaz (1 estrella), Miguel Barrera (1 estrella) i Bernd Knöller (1 estrella).

A més, participarà també el cuiner de Torrevella Jose Luis Cases, guanyador de l’II Concurs a la Millor Tapa Madeincv, organitzat en el CdT de València. Els cuiners estaran acompanyats en l’esdeveniment per la cap de sala Yvonne Arcidiacono, del restaurant Apicius de València (1 Sol Repsol).

En l’acte, dirigit a prescriptores del mercat holandès, agències de viatge, operadors turístics, mitjans de comunicació i revistes especialitzades, cada professional presentarà dues tapes elaborades amb producte valencià, que el públic podrà gaudir en un còctel degustació.

En la presentació, a més de representants de Turisme Comunitat Valenciana i de Conhostur, participaran l’ambaixadora espanyola a Holanda, Maria Jesús Alonso Jiménez, i la directora de la Conselleria de Turisme a la Haia, Ana María Román Riechmann.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància de “donar suport a el posicionament del producte turístic gastronòmic i els valors que tanca la nostra marca L’Exquisit Mediterrani”.

Així mateix, ha ressaltat “que aquest esdeveniment és fruit del treball col·lectiu en xarxa amb el sector, de la mà dels nostres professionals de la cuina i comptant amb Turespaña i la labor de la Xarxa de Conselleries de Turisme per al posicionament de la Comunitat Valenciana en mercats exteriors, com en aquest cas Holanda”.

Per part seva, el president de Conhostur, Manuel Espinar, ha assenyalat que “participem per segona vegada, en una acció d’aquest tipus en el mercat internacional, amb el clar objectiu de donar a conèixer la qualitat de la cuina valenciana, dels professionals i posar en valor el producte autòcton a través de la gastronomia més enllà de les nostres fronteres”.

Cal recordar que en 2018 Holanda va ser el quart país emissor de turisme internacional en la Comunitat Valenciana -després de Regne Unit, França i països nòrdics- i el segon en pernoctacions hoteleres. De fet, prop de 650.000 holandesos van visitar la Comunitat Valenciana -un 9,5% més que en 2017-.

A més, el client holandès aporta desestacionalització a la demanda turística: 3 de cada 4 holandesos que van viatjar a la Comunitat Valenciana en 2018 ho van fer fora dels mesos de juliol i agost.

La Comunitat Valenciana és una destinació molt atractiva per al mercat holandès. En alguns de les nostres destinacions turístiques, com la ciutat de València, és segon mercat internacional.

A més, es tracta d’un client amb un poder adquisitiu que redunda en una despesa mig diari alt – situat en prop de 100 euros en 2018, el tercer després d’Itàlia i Regne Unit- i que valora la gastronomia de qualitat, saludable i mediterrània com la que és capaç d’oferir el nostre territori i els seus professionals de la cuina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací