Turisme i Avacu impulsen el consum responsable en la contractació d’habitatges turístics

427

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat, juntament amb el president de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), Fernando Móner, la campanya ‘Per un consum responsable, practica #AvacuTurisme’.

La campanya es llança aquest estiu per segon any consecutiu amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la conveniència d’exigir totes les garanties legals a l’hora de contractar un habitatge turístic.

Es tracta d’una acció posada en marxa gràcies a les ajudes de Turisme Comunitat Valenciana, dins de la línia específica de la Generalitat per a la “sensibilització, conscienciació i lluita contra l’intrusisme en l’oferta d’allotjament turístic de la Comunitat Valenciana”, en la qual s’han concedit més de 210.000 euros en ajudes a diferents entitats.

Turisme ha concedit una ajuda per un total de 71.881 euros a Avacu per a la realització d’aquesta campanya. L’import suposa el 90% del cost total d’aquesta campanya que inclou diverses accions publicitàries i de debat.

Colomer ha destacat “la importància de sumar esforços i generar aliances en la lluita contra l’intrusisme i, en aquest cas, estar al costat de Avacu suposa incidir també en la responsabilitat del turista com a consumidor i actor rellevant en l’exigència de qualitat”.

Per a Colomer, l’intrusisme es combat de dues formes, “a través de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, però també amb pedagogia i conscienciació social”.

En aquesta línia, ha afirmat que “els consumidors i consumidores necessiten informació perquè els seus hàbits de compra siguin més responsables i sàpiguen que només així es garanteixen una experiència turística gratificant, sense frustracions o imprevistos”.

Per part seva, el president de Avacu, Fernando Móner, ha afirmat, rotundament, que “aquesta Comunitat ha de continuar lluitant per ser un exemple de turisme responsable i sostenible i des de Avacu continuarem insistint en això, en aquesta ocasió buscant conscienciar sobre la legalitat en matèria d’habitatges turístics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací