Turisme i les Càmares Valencianes de Comerç firmen un acord per fomentar la competitivitat

346

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, han signat un acord de col·laboració per a fomentar la competitivitat turística del sector empresarial valencià.

El conveni, dotat amb 500.000 euros, permetrà donar vida a projectes en matèria de qualitat turística, competitivitat i promoció del producte turístic. D’aquesta manera, s’impulsaran projectes desenvolupats per la Turisme CV per a avançar en la qualitat i excel·lència turística.

Francesc Colomer ha ressaltat que “hem incrementat aquest exercici un 40% enfront de 2018, atès que s’augmenten de forma significativa les actuacions conjuntes a realitzar en qualitat, acceleració empresarial i promoció de productes turístics”.

Colomer ha ressaltat que, des de Turisme i en col·laboració amb les Cambres de Comerç, “impulsem el treball per la competitivitat, fomentant el talent i l’emprenedoria i els negocis que volen treballar el seu futur en clau turística”.

“Aquesta comunitat en la qual el turisme és fonamental per a entendre els qui som, per a visualitzar el nostre futur i la nostra capacitat de competir en el món, hem d’aportar eines, instruments, finançament i full de ruta per a fer possible que una nova generació d’empresaris entenguin que el turisme no és gestionar rutina, sinó saber interpretar les transformacions del temps que vivim”.

Mitjançant aquest conveni, el Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana es compromet a realitzar diferents actuacions dirigides a la consolidació en la Comunitat Valenciana del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (Sicted).

Així mateix, s’executaran accions per al foment de l’emprenedoria i la competitivitat en el teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana.

El Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana també realitzarà actuacions de promoció de productes turístics en els diferents mercats nacionals i en l’exterior.

Jornada Competitivitat Turística en Cambra València

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, han obert la jornada d’Innovació i Competitivitat Turística, que se celebra en Cambra València.

Turisme ha posat en marxa els itineraris d’emprenedoria i competitivitat Accetur 2019 amb tres jornades empresarials d’innovació i competitivitat turística a València, Castelló i Alacant. Durant les jornades, que s’inicien aquest dilluns a València, es presentarà la tercera edició del Programa de Competitivitat Turística per a autònoms i pimes que impulsa Turisme en col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Cal ressaltar que divendres que ve se celebrarà aquesta jornada en Cambra Castelón i el dilluns, 20 de maig, en Cambra Alacant.

Aquestes jornades pretenen ser un fòrum d’informació i reflexió sobre com millorar el funcionament i la rendibilitat de les petites i mitjanes empreses turístiques d’avui. La ponència central d’aquesta edició serà a càrrec de José María Gómez (director d’Innovació i Transferència de la UMH), que acostarà als assistents a la innovació, les tecnologies i les estratègies d’estímul de la demanda, interconnexió de l’oferta, cooperació, especialització, sostenibilitat i implementació de nous valors empresarials.

Durant la jornada s’ha presentat la tercera edició del Programa de Competitivitat Turística i la seva convocatòria d’ajudes per a la realització de ‘Diagnòstics i Plans de Competitivitat i Innovació’.

A més, es realitzaran taules rodones i panells d’experiències en les quals participaran empresaris i empresàries per a aportar al debat la seva visió dels punts crítics i reptes de futur per a les pimes turístiques.

Durant la jornada celebrada a València han intervingut Carlos de Beltrán Gutiérrez, del Real Club Nàutic de València, Natalia Baptista Bucho, del Restaurants Brunch Corner, i Paloma Ceballos Martín, de l’empresa Tecum Game.

Adhesió a ‘L’Exquisit Mediterrani’

Durant la trobada, el Consell de Cambres i la Cambra de Comerç de València s’adheriran a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seva marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

Així, la Cambra de Comerç de València col·laborarà amb Turisme en el marc de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana participant en els seus objectius i estratègies, per a contribuir a la cohesió de les accions gastronòmiques que es duen a terme al llarg del territori de la Comunitat i en tots els àmbits d’actuació, així com reforçar la difusió de la marca d’excel·lència “L’Exquisit Mediterrani” potenciant la seva imatge i atributs de valor.

Colomer ha destacat que “la incorporació de la Cambra de Comerç a la Xarxa Gastroturística que promou la gastronomia en la Comunitat Valenciana a través de la marca L’ExquisitrMediterrani el seu paper és fonamental per a desplegar la qualitat i la innovació inserit en l’estratègia de la Xarxa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací