L’ex regidor, Toni Lorenzo, citat com investigat per la trama de factures falses de la subdelegació del Govern de Castelló

333

La instrucció del cas es dirigeix contra 34 persones, entre els quals es troben dos funcionaris, i afig 6 nous investigats

Antonio Lorenzo, que fora regidor i diputat provincial fins divendres passat, ha sigut citat a declarar com investigat en la instrucció judicial pel cas de la trama de factures falses de la Subdelegació del Govern de Castelló. Fuentes del Poder Judicial afirmen que la investigació es dirigeix cap a 34 persones.

EM/ Actualitat Diària

Fuentes del Poder Judicial han confirmat aquest matí, que el jutge que investiga una trama de factures falses en la Subdelegació del Govern a Castelló, ha citat a declarar a sis nous investigats. Entre els investigats es troba Antonio Lorenzo, que va ser subdelegat de la institució i que va renunciar a les seues actes de regidor i diputat del PSOE divendres passat. Al costat de Lorenzo s’obri investigació a cinc empresaris i proveïdors de la subdelegació del Govern.

La trama de factures falses es va destapar fa any i mig, arran d’unes factures de gasolina que ‘no quadraven’, perquè s’atribuïen a vehicles oficials, entre ells el del subdelegat del Govern, Barelles, que no s’havien mogut del garatge, perquè estava de vacances.

Arran d’ací, van començar les investigacions, es van denunciar les presumptes irregularitats i es va iniciar la causa, oberta en 2017 per delictes de falsedat documental i malversació. Aquesta causa ha sigut declarada ‘complexa’, la qual cosa significa que es prolonga el temps de la instrucció i afecta ja a 34 persones, entre elles, dos funcionaris, un suspés de servei i l’altre, ja jubilat.

La investigació judicial tracta de determinar si va existir una malversació de diners públics en el pagament de factures per part de la Subdelegació del Govern a Castelló a diferents empreses proveïdores.

En una provisió dictada aquesta setmana, el magistrat instructor ha citat a declarar als sis nous investigats i a sis testimonis els dies 28 de febrer, 7 i 8 de març i 11 d’abril d’enguany. La compareixença judicial del *exsubdelegado està prevista per a aqueixa última data, l’11 d’abril.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací