Soler destaca el desenvolupament “positiu” de les Caixes Rurals i la seva aportació a l’economia valenciana

281

Actualitat Diària

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que “les caixes rurals estan exercint un paper fonamental en la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana, ja que a través de la seva xarxa d’oficines i professionals especialitzats poden oferir un servei pròxim i atendre de forma personalitzada les necessitats dels clients que vulguin materialitzar nous projectes productius que contribueixin a consolidar un creixement econòmic estable i durador”.

“La transformació del nostre model productiu s’ha de fer en cada lloc on un emprenedor o emprenedora decideixi posar en marxa una empresa. O on un empresari que ja té un negoci madur, consideri que pot donar-li un nou aire més prometedor a la seva activitat”, ha assenyalat Soler.

Vicent Soler ha realitzat aquestes manifestacions durant la celebració del centenari de Caixa Rural Central (CRC) a Oriola, al qual ha assistit acompanyat del director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i del director de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Pedro Pernías.

En l’acte també han estat presents el conseller d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball. Rafa Climent; el president de Caixa Rural Central, Manuel Ruíz; el director general de l’entitat, José Víctor Guillén; l’alcalde d’Oriola, Emilio Bacuñana i el bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, Victorio Oliver, així com diverses autoritats polítiques, cooperativistes i persones emprades de l’entitat financera.

Evolució positiva de les caixes rurals

Segons el conseller d’Hisenda, durant la recent crisi financera el sistema de caixes rurals ha demostrat ser “l’element més resistent de tot el sistema de crèdit de base cooperativa i fundacional”.

Soler ha destacat que Caixa Rural Central, en concret, ha aconseguit mantenir la seva autonomia situant-se, amb diferència, “a la capçalera de les caixes rurals de la Comunitat Valenciana no integrades en cap grup”.

Les 30 caixes rurals existents en la Comunitat Valenciana han tingut, des de 2015, una evolució molt positiva amb beneficis entorn dels 20 milions d’euros anul·lis. I d’aquestes 30, Caixa Rural Central, és a més una de les vuit caixes rurals que ha aconseguit augmentar el seu benefici durant aquest any.

“El sistema de caixes rurals ha superat la crisi, es manté sòlid i està cridat a ser un motor fonamental en la consolidació del nostre sistema productiu i de protecció social”, ha indicat el conseller d’Hisenda.

En aquest sentit, Vicent Soler ha destacat que la col·laboració entre l’IVF i l’Associació de Cooperatives de Crèdit ha permès que les persones desocupades que vulguin iniciar una activitat empresarial puguin accedir a microcrèdits, gràcies a l’acord pel qual l’associació passa a convertir-se en intermediària financera de l’IVF.

Fer front al desafiament tecnològic

Finalment, el conseller d’Hisenda ha assenyalat que “Caixa Rural central ha cobert el seu primer centenari i cal celebrar-lo. Però al mateix temps cal començar a fer realitat el segon, que passa per atendre les necessitats de transformació, fer front als desafiaments tecnològics i consolidar la implantació de les TIC en el sector”.

Precisament, l’experta en Intel·ligència Artificial i Big Data i primera espanyola a guanyar el premi Innovadors del MIT, Núria Oliver, ha pronunciat una conferència sobre el tema durant la celebració del centenari. Núria Oliver ha estat presentada pel director general de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Pedro Pernías.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací