Soler assenyala que Forinvest 2018 converteix la Comunitat en la capital financera d’Espanya

L'esdeveniment ha aconseguit millorar qualitativa i quantitativament i integrar sectors concatenats amb les finances

337

ActualitatDiària

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president de Forinvest 2018, Vicent Soler, ha afirmat en Fira València que la celebració d’una nova edició d’aquest certamen “converteix avui a València i al conjunt de la Comunitat en capital financera d’Espanya”.

“Forinvest ha aconseguit no solament millorar qualitativa i quantitativament, sinó també integrar sectors concatenats amb el tema de les finances, de manera que aquesta trobada fa evident que les finances són l’oli que fa falta per a l’engranatge de l’economia, un oli que ha de ser l’adequat per a cada tipus de maquinària i cada ocasió, com poden ser les noves tecnologies o el capital humà, i tot açò és una part essencial per a fer possible el canvi del model”, ha afirmat el conseller.El conseller d’Hisenda ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la zona expositiva de Forinvest, en la qual ha estat acompanyat per membres del Comitè organitzador d’aquest certamen i representants de les institucions i agents econòmics valencians. 

En aquest sentit, Vicent Soler ha destacat que “hem aconseguit una xifra rècord d’expositors, 122, i una afluència de públic enorme, la major de tota la història del certamen, però, la qual cosa és si cap més important, hem de posar en valor l’alt nivell dels ponents que hem aconseguit portar, els participants de les conferències i les taules redones que se celebren en el marc de Forinvest”.

“Estem molt satisfets perquè Forinvest cada any atrau més participants, més ponents, més empreses i més públic interessat, i tot açò contribueix a fer d’aquest certamen un fòrum de referència en el panorama econòmic i financer nacional”, ha manifestat.

Ponents de primer nivell en la conferència inaugural 

Durant la jornada, el conseller d’Hisenda ha sigut l’encarregat de presentar la ponència inaugural en la qual han intervingut el president de CaixaBanc, Jordi Gual; el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella; i el president del ICO, Pablo Zalba. El propi Soler i la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, han sigut els encarregats de presentar als diferents conferenciants, dels quals han elogiat la seua àmplia i variada trajectòria professional. “El rigor dels ponents que ens acompanyen avui deixa patent que Forinvest és un fòrum de trobada de primer nivell”, ha afirmat Soler.

El primer a intervenir ha sigut Sebastián Albella, president de la CNMV, qui ha posat l’accent en la importància de la cultura financera, la que ha assenyalat com una de les “línies estratègiques de la CNMV”. ” Cal millorar l’educació financera de les empreses a través d’un major protagonisme dels mercats de valors”, ha dit. A més ha afirmat que “la tecnologia està produint canvis importants en acostar els mercats de capitals a les empreses i als inversors”. Per la seua banda, el president de CaixaBanc, Jordi Gual, ha centrat la seua intervenció en les quals ha denominat “tendències clau de la banca” com són un entorn molt exigent, un marc regulatori que ha augmentat de manera substancial, la reputació del sector que es troba molt danyada i la revolució digital”.

“Caixabanc és una entitat bolcada a donar servei a la societat, per açò ens dol que la crisi i l’esclat de la bambolla immobiliària haja danyat al sector a causa de factors com la venda incorrecta de productes o la percepció que els fons públics són utilitzats per a rescatar a les entitats quan en realitat era per a rescatar als dipositants. Per açò, el nostre objectiu és reestablecer la confiança i reforçar la transparència de les entitats”, ha manifestat. 
El president del ICO, Pablo Zalba, ha posat l’accent que “el ICO no competeix amb la banca comercial, el ICO complementa i col·labora amb la banca comercial. Aquesta és la clau de l’èxit de la banca pública”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací