La Setmana Santa de Vila-real homenatjarà a les dones amb el pregó a càrrec de María Pilar Cerisuelo i un pas femení

Destaquen la X edició del Pregó Musical, el cicle ‘Una de romanos’, Laquima Vere i el canvi d’horari de la missa major de l’Encontre

1012

Destaquen la X edició del Pregó Musical, el cicle ‘Una de romanos’, Laquima Vere i el canvi d’horari de la missa major de l’Encontre

S.N./Actualitat Diària

vila-real, tamborrada 2017El passat dissabte es va celebrar la VIII Tamborrada Provincial a Vila-real, signe inequívoc que la Setmana Santa està ací, ja que ca sigut l’acte inaugural. Hui el regidor de Turisme, Diego Vila, acompanyat pel president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han presentat el programa d’actes de la Setmana Santa 2018, declarada d’Interés Turístic Provincial i una de les més antigues, amb més de 450 anys d’història, que s’estendrà fins a l’1 d’abril i comptarà amb una vintena d’actes, entre els quals destaquen la X edició del Pregó Musical, el cicle ‘Una de romanos’, la processó general de confraries i germandats, l’espectacle Laquima Vere, l’eixida en processó de les imatges de la Venerable Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno i María Santísima de la Caridad, exclusivament de dones com a mostra de rebuig a la violència masclista, per separat, així com el canvi d’horari de la missa major de l’Encontre, l’1 d’abril.

“Durant Fitur i l’última reunió de la Xarxa de Ciutats Educadores ja vam donar algunes pinzellades de la nostra estratègia centrada en el turisme religiós i que es materialitzarà amb accions en esdeveniments com la Setmana Santa de Vila-real, d’Interés Turístic Provincial i una de les més antigues de la província, que conjuminarà la devoció cristiana i religiosa amb la tradició, fent de Vila-real un destí perfecte per als visitants”, ha indicat Diego Vila. El regidor també ha apuntat que enguany s’ha volgut retre un homenatge a la figura de la dona pels tràgics successos ocorreguts en els últims mesos amb actes on el protagonisme residirà en elles com el Pregó que llegirà María Pilar Cerisuelo Delás o la processó del Divendres Sant en la que desfilaran les imatges de la Venerable Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno i María Santísima de la Caridad, exclusivament amb dones.

La programació continua amb el Canto de las Cinco Llagas i la Santa Missa tots els dimecres de Quaresma, és a dir, del 21 de febrer al 21 de març en la Capella Episcopal del Santíssim Crist de l’Hospital. “Es tracta d’un acte que es va recuperar en 2012 i que celebren des de llavors”, detalla Pascual Sanz. El 28 de febrer a la Basílica de Sant Pasqual a les 18.30 ‘La Misa del Peregrino’, el 3 de març la IX Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa, que ja està consolidada dins de la programació d’actes de la Setmana Santa i que organitza la Confraria de la Puríssima Sang.

El 10 de març un dels esdeveniments més esperats, l’obertura del X Pregó Musical Ciutat de Vila-real en la basílica de Sant Pasqual a les 19.30 que “amb motiu del desé aniversari comptarà enguany amb els grups, corals i bandes del més alt presentació setmana santa 2018nivell”, vingudes d’Albacete com és el cas de la Banda de Cornetas y Tambores Jesús Nazareno de la Roda, la Banda de Cornetas y Tambores Jesús del Perdón de Tomelloso, Ciudad Real, i l’Agrupación Musical Cristo de la Columna de Pedro Muñoz, també de Ciudad Real. L’endemà continuarà a les 11.30 a la plaça de la Vila-real, i en el cas que ploga, a l’interior de la Basílica, amb l’actuació de la Banda de Cornetas y Tambores Nuestro Padre Jesús cautivo d’Oliva, València, el Proyecto Musical de Cornetas y Tambores Jesús Caído d’Osuna, Sevilla i l’Agrupació Musical ‘Verge de Gràcia de Vila-real. A les 17.00 d’aquest mateix dia el Sant Vicarius en l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Altre dels actes més esperats, serà el Pregó de Setmana Santa el dia 16 a les 20.00 que llegirà María Pilar Cerisuelo Delás, directora del programa ‘Las Mañanas de la 1’ en la Capella Episcopal del Santíssim Crist i al que seguirà una actuació musical. El dissabte 17 a les 18.00 en el saló d’actes de la Fundació Caixa Rural se celebrarà un taller-cinema dins del cicle ‘Una de romanos’ dins del qual es projectarà la pel·lícula ‘Demetrio i los gladiadores (1954). El 18 a les 18.00 tindrà lloc la XXVI Processó Diocesana de Confreries i Germandats de Setmana Santa Sogorb-Castelló, enguany a la capital de la província. El dia 23 de març serà en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume la Santa Missa en honor a la Verge dels Dolors. El dissabte 24 a les 18.00 continuarà del cicle ‘Una de romanos’ amb el llargmetratge ‘Julio Cesar (1953).

IMG_5367El dia 25, Diumenge de rams, se celebrarà a les 12.00 la Tamborrada, exclusivament local. Els participants s’hauran de concentrar a la Plaça Mossén Ballester i posteriorment les confraries i germandats es desplaçaran cap a la plaça Major on tindrà lloc l’esdeveniment. El 27 de març, dimarts sant, s’entra de ple en els actes més representatius de la Setmana Santa. Aquest dia s’exposarà la mostra fotogràfica ‘Una de romanos’ en el pati interior de la Casa dels Mundina que es podrà visitar fins al dia 1 d’abril. A la vesprada, a les 20.00, la processó infantil-juvenil, que eixirà des de la Parròquia de Santa Isabel i que està organitzada per la Confraria Santa Maria Magdalena i en la qual podran participar tots els xiquets que s’inscriguen.

laquima vere3Dimecres Sant a les 19.30 la Confraria Santa Maria Magdalena traslladarà les seues imatges en processó des de la Parròquia de Santa Isabel fins a l’Arxiprestal Sant Jaume i des d’ací a les 20.00, totes les germandats i confraries de Setmana Santa desfilaran en processó. Dijous sant, 29 de març, tindrà lloc a les 19.00 a la Parròquia Arxiprestal sant Jaume la celebració del ‘Sopar del senyor’ amb la participació de la Junta Central de Setmana Santa, la corporació municipal, confraries i germandats. I a les 21.00 en la plaça Major ‘La Passió Musical Laquima Vere’, obra d’Alfredo Sanz i patrocinada per Tradicions i Turisme i Porcelanosa Grupo. A les 23.00 a l’Arxiprestal Sant Jaume, Hora Santa i a mitjanit la ‘Processó del Silenci’, organitzada per la Confraria del Santíssim Crist de l’Hospital. Cal destacar que com en anys anteriors, abans de la desfilada s’arreplegaran aliments que s’entregaran a Joventut Antoniana, Càritas i Sant Vicent de Paul.

_DSC0892La jornada de Divendres sant començarà de bon matí, concretament a les 20.00 amb el Via Crucis que eixirà del Convent dels Pares Franciscans amb l’assistència de totes les germandats i confraries amb vesta i estendard. Aquest mateix dia a les 17.00, en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume els Sants Oficis amb la presència de la Junta Central de Setmana Santa, la corporació municipal i germandats i confraries. I a les 20.00, també des de l’Arxiprestal Sant Jaume la processó del Sant Soterrament, en la qual en concloure el recorregut eixiran en processó les imatges de la Venerable Cofradía de Nuestro Padre Jesús Nazareno i María Santísima de la Caridad, exclusivament formades per dones, per separat.

IMG_5525El dia 31 de març en el saló d’actes de la Fundació Caixa Rural es projectarà la pel·lícula ‘Julio César’ (1962) dins del cicle ‘Una de romanos’. A les 22.00 la Vigilia Pasqual en la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, “la qual és la celebració més important de l’any litúrgic”. I ja el diumenge dia 1 d’abril, el dia de l’Encontre amb missa a les 08.00 del matí a l’Arxiprestal, a la que seguirà la Processó que culminarà a la plaça de la Vila on serà l’esperat Encontre. Quan finalitze cada de les imatges, la del Crist Resucitat i la de Santísima Verge tornaran en processó a les seus respectives seus, la Major sant Jaume i en l’espai situat en la carretera d’Onda. D’aquesta manera quedaran conclosos els actes de la Setmana Santa. Cal destacar que en aquest últim acte s’ha produït un canvi d’horari de l’homilia perquè resulte més còmoda per als assistents.

Tant Vila com Sanz han convidat a veïns i visitants a gaudir de la programació de la Setmana Santa de Vila-real. “Agraïsc a totes les persones que treballen durant tot l’any que fan que aquest esdeveniment continue sent uns dels millors de la província”, ha conclòs el regidor.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací