Les sentències judicials, l’estat del clavegueram i les obres del PAI Belcaire Sud obliga a Moncofa a pujar impostos

495

Pujarà l’IBI i l’impost de circulació alhora que ajustara despeses, no obstant això els valors cadastrals baixaran

Actualitat Diària

Sembla ser que els problemes heretats han obligat a modificar la política de baixada imposats dels populars a Moncofa. I és que els populars havien promogut baixades a IBI, tant urbana com rústica, plusvàlues, taxa terrasses i impost de circulació. No obstant això les recents sentències judicials (pròximes als 600.000 euros), el pèssim estat de la principal conducció de clavegueram de la platja de Moncofa, el conveni de la dessaladora i les obres del PAI Belcaire Sud obliguen a modificar la política impositiva d’Alós.

L’ajuntament de Moncofa, almenys amb els vots a favor del Partit Popular aprovarà en el ple del present mes d’octubre una pujada en la quota líquida de l’Impost de Béns immobles (IBI) del 7,30%, suposant un augment de la recaptació de 369.519 euros, i de l’impost de circulació, incrementant-se en uns 30.000 euros. Aquestes mesures de simultanejaren amb la baixada del valor cadastral sol·licitada per l’ajuntament de Moncofa d’un 3% per a l’any 2020, i que acumula una baixada del valor del 24%. Gràcies a la qual cosa els veïns paguen menys en impostos com la Renda, Plusvàlua, Successions i Donacions.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Wences Alós Valls, que ha reiterat que és l’única mesura possible per a equilibrar uns comptes municipals que, a més de les dificultats abans descrites veuran minvats els seus ingressos per la liberalització de l’autopista en 102.231,98 euros.

Ingressos

D’aquesta forma l’alcalde va explicar que el tipus impositiu passara del 0,506 al 0,56, que contínua sent un dels més baixos de la província, i que el valor cadastral, fruit de la sol·licitud realitzada per l’equip de govern, baixara un 3% donant lloc a un increment de l’import a recaptar en 369.000 euros, un 7,30%. “Des del Partit sempre hem lluitat per baixar els impostos ja que véiem com una desraó que quan pitjor estaven els nostres veïns més pagaven, com succeïa amb els governs de PSOE i Compromís” assegura Alós. La pujada de l’IBI ve acompanyada amb una pujada també de l’impost de circulació que aportarà uns ingressos extra de 30.000 euros.

Despeses

La pujada d’impostos vindrà acompanyada per ajustos en despeses encara per determinar amb la finalitat d’evitar que “els empastres dels governs del PSOE-Bloc repercutisquen mes del que és degut en les butxaques dels ciutadans”.

Deute

A pesar que a principis de la passada legislatura l’endeutament de l’ajuntament de Moncofa se situava prop de 8 milions d’euros en aquests moments l’endeutament està en mínims, 329.011,67 euros. A aquesta quantitat caldrà sumar 314.724, 28 euros per una operació d’endeutament que s’aprovarà a la fi de mes per a fer front a les sentències judicials del passat. Amb totes dues operacions el percentatge d’endeutament se situaria en el 6,35% enfront del màxim legal de 110% en què es trobava en 2014. No obstant això l’alcalde adverteix “aquest baix percentatge d’endeutament, que hem aconseguit, ens permetrà afrontar les obres milionàries a les quals haurem de fer front en el PAI Belcaire Sud”. “La nefasta gestió del passat està suposant un llast important per al futur de la nostra població.”

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací