Seguretat i la Policia Local d’Alcalà ideen Rutes Escolars Segures per fomentar la seguretat viària

363

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, a través de la Regidoria de Seguretat i la Policia Local, ha posat en marxa l’acció Rutes Escolars Segures, coincidint amb l’inici del curs escolar. Aquesta iniciativa compta amb dos objectius principals: d’una banda, fomentar l’autonomia dels xiquets i xiquetes i familiaritzar-los amb la seguretat viària. Al transitar per les noves Rutes, els xiquets i xiquetes aprenen a reconèixer els senyals de trànsit, tant verticals i horitzontals, percebre quan han de tenir precaució i, en definitiva, se’ls ensenya a que sàpiguen moure per les ciutats. A més, amb aquesta iniciativa també  pretén incentivar que els pares opten per anar a peu fins al col·legi, en lloc de transportar-los en cotxe.

Les rutes s’han senyalitzat mitjançant senyals horitzontals en què apareix la llegenda ‘Ruta Segura Cole’ i, en el cas dels senyals verticals, amb els dibuixos guanyadors de sengles concursos de pintura realitzats en els dos CEIPs de la localitat: CEIP La Mola d’Alcossebre i CEIP Lo Campanar d’Alcalà. D’aquesta manera, són els mateixos escolars els que han realitzat els senyals.

El Cap de la Policia Local, Abel Serret, ha agraït “la implicació de l’integrant del Cos que va tenir la idea de proposar aquesta iniciativa així com dels pares i mares que s’han anat conscienciant que portar als seus fills i filles caminant a l’escola millora la seguretat viària i també contribuïm al medi ambient, perquè hi ha menys trànsit i generem menys emissions de CO2 “.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “cal implicar els més menuts en què l’educació viària és necessària i, amb iniciatives com aquesta, els l’acostem de forma divertida i pedagògica, amb la participació de tots”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací