Sanitat destina més de 24 milions d’euros a equipament per a la recerca biomèdica des de 2015

322

Actualitat Diària

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit 24,5 milions d’euros en equipament per a augmentar les possibilitats de la recerca biomèdica, sanitària i de salut pública i impulsar un model d’especialització intel·ligent en recerca i innovació que produeixi coneixement i ho traslladi de manera efectiva a la pràctica clínica, la promoció de la salut i la salut pública.

Aquestes millores estan englobades en la línia ‘Sanitat Intel·ligent i Vida Activa’ i són una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Així, la Conselleria ha destinat aquestes inversions cap a les àrees de recerca en les quals la Comunitat Valenciana és més potent.

Entre les mesures que impulsa aquest programa destaca l’impuls de la recerca i la innovació en la biomedicina; el suport a la recerca de medicina de precisió; les malalties estranyes; el desenvolupament de medicaments innovadors; la recerca sobre epidèmies emergents i la promoció de la recerca sobre envelliment actiu, entre altres.

Aquests recursos han estat optimitzats amb la creació d’un sistema de treball en plataforma tecnològica de les institucions de recerca biomèdica i els seus grups de recerca. Així, l’Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS La Fe), Incliva, Fisabio, Isabial i també la Fundació de Recerca de l’Hospital General de València (FHGUV) col·laboren de manera coordinada i eficient.

El mètode de treball consisteix que cada mesura del pla és coordinada per una institució, però tots els grups de cada àrea tenen la possibilitat de col·laborar i accedir a aquests equipaments.

La inversió més potent s’ha realitzat l’any 2018 amb una suma de 8.616.146,26 euros en infraestructures destinats a potenciar i facilitar la recerca sanitària i biomèdica.

En aquesta àrea destaquen els equipaments per a la Xarxa Valenciana de Biobancos, per a la recerca en seguretat alimentària, en medicina de precisió i en el desenvolupament de nous medicaments. Els centres coordinadors d’aquests projectes són les fundacions Fisabio, Incliva i el IIS La Fe.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací