Sanitat cobreix i tramita les primeres 141 places del Pla Especial d’Atenció Primària amb 16,7 millons d’inversió

308

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tramitat ja les dues primeres fases de creació de les 307 places estructurals, corresponents al Pla Especial d’Atenció Primària, una mesura que compta amb un pressupost de 16,7 milions d’euros. Aquest Pla s’està tramitant de forma escalonada en tres fases per a incorporar a nous professionals en els equips d’Atenció Primària.

Aquests dos primers expedients suposaran la creació d’un total de 141 places de les quals 67 places corresponen a mèdics/as de família de EAP, 32 Pediatres de EAP i 42 Infermeres/us, la qual cosa suposa un total de 141 places.

En concret, d’aquestes 141 places, 86 corresponen a la província de València, 39 a Alacant i 16 a Castelló.

Aquest Pla Especial d’Atenció Primària pretén reduir el contingent de pacients per professional, per a aconseguir una millora en la qualitat de l’atenció reduint la pressió assistencial en l’eix vertebrador del nostre Sistema de Salut.

Primera fase: creació de les primeres 87 places

Sanitat ja està cobrint les primeres 87 places, corresponents al primer expedient, a través de la borsa de treball, que està previst que s’incorporin la setmana vinent. Aquestes places inclouen 47 mèdics/as de família de EAP, 21 de pediatres de EAP i 19 d’infermeres/us.

Amb la creació de les primeres 87 places, es persegueix reforçar els centres amb contingents per sobre de 1.700 pacients per als Metges de família d’Equips d’Atenció Primària; així com evitar els contingents per sobre de 1.100 pacients en el cas de pediatres de EAP.

Amb aquestes primeres 87 places també es dotarà per primera vegada d’infermers als centres d’educació especial, prioritzant els que requereixen una major dedicació i demanda.

Segona fase: 54 places en tramitació

Així mateix, la Conselleria de Sanitat Unviersal i Salut Pública també ha aprovat el segon expedient de creació d’altres 54 places, de les quals 20 places són de metges de família de EAP, 11 de pediatres de EAP i 23 d’infermeres/us. Aquestes noves incorporacions estan previstes per a després de la Setmana Santa.

Els objectius d’aquest segon expedient són baixar la mitjana de totes les zones bàsiques a menys de 1600 pacients per metge de família de EAP; així com baixar la mitjana de totes les zones bàsiques a menys de 1000 pacients per pediatra de EAP; i dotar d’infermeres/us per a la resta de centres educatius contemplats en la Llei de Salut i reforç d’aquelles zones bàsiques amb major càrrega assistencial.

Tercera fase: 166 places fins a completar les 307

Les últimes 166 places corresponents al Pla especial d’Atenció Primària fins a completar el total de 307 està previst que s’incorporin el mes de maig.

En total, aquestes 307 places sumaran un total de 212 nous facultatius especialistes (131 seran per a Medicina de Família i 81 per a Pediatres). A això s’afegeixen 95 places d’infermeres, 54 d’elles són especialistes en Família i Comunitària.

Amb aquest increment de plantilla, la Comunitat se situa, de mitjana, per sota de 1.500 targetes SIP per facultatiu especialista en Medicina de Família i Comunitària i 900 per Pediatra.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací