La 12ª Ruta de la Tapa de Vila-real durarà una setmana més i aspira superar les 28.000 racions servides l’any passat

Els 32 negocis participants han fet una donació total de 1.600 euros que s'aportarà a Pintando el Camino en Rosa

987

Tindrà lloc del 12 d’abril al 6 de maig i compta amb un nou web accessible des de l’App municipal per a oferir tota la informació. L’any passat va assolir un volum de negoci de 93.000 euros. Els 32 negocis participants han fet una donació solidària de 50 euros per local que enguany s’aportarà a Pintando el Camino en Rosa i que sumaran 1.600 euros. Vila i Ferriols confien en l’impuls que suposarà la coincidència amb l’última setmana del FIT Carrer 

ActualitatDiària 

Els 32 locals participants aspiren a superar durant les quatre setmanes que dura l’edició número 12 de la Ruta de la Tapa de Vila-real, que és l’esdeveniment gastronòmic en el seu gènere més antic de la província de Castelló, les 28.000 racions servides i el volum de negoci de 93.000 euros de 2017. Aquests dies de més enfront l’any passat, permetran oferir del 12 d’abril fins al 6 de maig els aperitius més innovadors a veïns i visitants. El regidor de Turisme, Diego Vila, i el coordinador de la iniciativa, Lluís Ferriols, han donat compte d’una de les novetats d’enguany, la creació d’una nova pàgina web http://rutadelatapa.vila-real.es/ en la qual s’ofereix informació sobre els locals participants, les tapes que s’ofereixen, el preu, com participar i el mapa on se situen tots els negocis que s’han sumat a la iniciativa.

Captura de pantalla 2018-04-06 a las 19.08.35

Enguany són quatre restaurants més els que se sumen a la cita. “Enguany, amb més locals i amb una setmana més en marxa, estem segurs que la Ruta de la Tapa tornarà a superar-se”, indica Vila, qui assegura que el fet que l’última setmana coincidisca amb el Festival Internacional de Teatre (FIT) de Carrer “ajudarà encara més al fet que augmente el nombre de consumidors en els establiments hostalers”.

Captura de pantalla 2018-04-06 a las 19.08.56

Com cada any, els negocis participants han fet una donació solidària de 50 euros per local que enguany s’aportarà a Pintando el Camino en Rosa. No obstant açò en aquesta ocasió la Ruta de la Tapa incorpora una novetat, com és la creació d’una nova pàgina web http://rutadelatapa.vila-real.es/ en la qual s’ofereix informació sobre els locals participants, les tapes que s’ofereixen, el preu, com participar i el mapa on se situen tots els negocis que s’han sumat a la iniciativa. “Una web més moderna a la qual es podrà accedir de manera directa també des de l’App municipal que ens permetrà seguir creixent i evolucionant en pròximes edicions i que ha comptat amb la col·laboració indispensable de les regidories de Noves Tecnologies i de Normalització Lingüística”, afirma Vila.

Per la seua banda, Lluís Ferriols ha recordat que com cada any, cada tapa amb la seua corresponent beguda tindran un cost de tres euros i que els comensals hauran de segellar un tapaport amb l’encuny de cada local per a participar en el sorteig de diferents premis. “Enguany comptem amb cinc pernils ibèrics que regala Indústries Tello i amb marxandatge i un aparell electrònic de la marca Apple que serà sorpresa, patrocinat per Amstel”, indica.

Època i temps idonis

L’horari en el qual s’oferiran les tapes serà de dijous a diumenge de 12.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.00 hores, “encara que cada local pot tenir particularitats, que estan especificades al web”. Així mateix, el coordinador de l’esdeveniment destaca l’augment de locals participants i el nivell de les tapes presentades “que cada any se superen, com va corroborar l’estrella Michelín, Miguel Barrera en les proves i qui assegura que és una cita a la que no pot faltar”. “Els restaurants s’han deixat l’ànima preparant tapes molt elaborades que han sorprès al jurat, amb una presentació i un sabor exquisits”, assegura. “Esperem que enguany l’èxit siga encara major, ja que ho tenim tot al nostre favor, perquè ha passat la Magdalena, la Setmana Santa i les pròximes dates van a ser molt favorables per a la Ruta, que a més compta amb una setmana més”, assenyala.

Tant Ferriols com Vila han agraït la implicació dels locals, el suport de la Diputació i la col·laboració del jurat professional i de l’Associació de Mestresses de casa. A més, han animat als veïns a gaudir de l’esdeveniment i a participar en les votacions. Com cada any, hi haurà tres premis del jurat professional a la millor tapa amb taronja, tres més a la de lliure elecció i tres a la més innovadora o amb millor presentació, es valorarà la millor tapa apta per a celíacs i es comptarà amb el vot del jurat popular.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací