Repulsa i condemna a la violència de gènere a la Comunitat després de l’assassinat d’Eva Bou a Borriol

653

El delegat del Govern adverteix: Jose Luis GS segueix en parador ignorat i “pot ser perillós”

Concentracions i minuts de silenci davant de les principals institucions han unit a tota la província enfront d’un únic objectiu: la repulsa i la condemna de la violència de gènere. La mort d’Eva Bou, a Borriol, ha tornat a posar de manifest una realitat enfront de la qual cal lluitar i conscienciar. No a la violència de gènere!. El delegat del govern ha assenyalat que la prioritat és trobar a la seua parella sentimental, amb antecedents per violència de genere, que “pot ser perillós”. Eva Bou va ser apunyalada i oposada per la policia diversos dies després de la seua mort.

Actualitat Diària

La mort d’Eva Bou, la veïna de Borriol que va ser trobada ja morta en el seu domicili divendres passat a la nit, presumptament per violència de gènere, ha tornat a despertar una onada de protesta i manifestacions en tota la Comunitat Valenciana.

Eva Bou va ser trobada sense vida per la policia després que la seua família haguera denunciat que feia dies que no tenien notícies d’ella. L’autòpsia demostrava ahir que, com se sospitava, es va tractar d’una mort violenta. Eva Bou havia sigut apunyalada. I mentrestant, segueix en parador ignorat la seua parella sentimental, que té antecedents i denúncies per violència de gènere d’una parella anterior.

Després de conèixer-se els resultats de l’autòpsia, la Generalitat convocava les concentracions i la protesta de la societat de la Comunitat Valenciana: no a més dones assassinades!.

Les concentracions s’han produït enfront de la façana de les principals institucions, la primera d’elles el seu ajuntament, el de Borriol, on s’han guardat 5 minuts de silenci i s’han declarat dos dies de duel.

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, que ha participat en aquesta concentració a Borriol, ha manifestat que la prioritat és la localització de la parella sentimental d’Eva Bou, sobre el qual recauen totes les sospites com a possible autor de la mort. Fulgencio va reconèixer que tenia antecedents per violència de gènere sobre una parella anterior. En aquests moments, segueix en parador ignorat… “i és perillós”.

A Castelló, la plaça major tornava a quedar-se en un amarg silenci. Un silenci massa vegades repetit, però sempre grotesc i impotent. Enfront de la façana de la Diputació, polítics i funcionaris mostraven el seu espante amb una ràbia continguda. “La societat ha de lluitar amb unitat per a eradicar la violència contra les dones”, indicava el president, Javier Moliner.

Enfront de l’Hospital provincial, els sanitaris mostraven també la seua repulsa… ho feien també en l’Autoritat Portuària de Castelló, i en els ajuntaments de la província, com Benicàssim o Almassora.

Oltra: “La societat valenciana és una pinya enfront del terror”

A València, el Govern valencià es manifestava enfront del Palau de la Generalitat, i amb ells, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que avui es trobava en les Corts Valencianes.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, assegurava que “la societat valenciana és una pinya enfront del terror, enfront de l’horror, enfront de l’expressió més grollera de les desigualtats sexistes, que és la violència de gènere”.

En la concentració es trobaven presents el *president de la Generalitat, *Ximo Puig, representants del Consell, Els Corts, Delegació del Govern, Diputació de València, Ajuntament de València, associacions de dones, sindicats, empresaris, a més de ciutadans i ciutadanes, que s’han unit “per a mostrar, una vegada més, la nostra aliança *indestructible en la lluita contra la violència de gènere, el masclisme i les desigualtats entre homes i dones”, ha insistit Oltra.

“I estem ací també per a llançar un missatge inequívoc als maltractadors. Estem ací per a dir-los que la seua actitud no té lloc en aquesta societat. No us volem amb aquesta actitud. No volem més violència contra les dones”, ha manifestat la vicepresidenta, qui ha tingut paraules de suport als familiars, amics i amigues d’Eva i “a totes les persones que la volien i a les quals ella volia”.

La vicepresidenta ha insistit que “anem a seguir, a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, mostrant aquesta unitat de la societat civil, de tots els partits polítics, dels governs, de tot el que està viu en aquesta societat, per una societat en igualtat entre homes i dones. I seguirem estant mentre una sola dona en aquest país siga maltractada o siga assassinada”.

Finalment, dirigint-se als maltractadors, Oltra s’ha mostrat contundent: “La vostra actitud masclista, violenta, té els dies explicats en una societat que, com avui hem mostrat, unida combatrà la violència fins a haver-la eradicat”.

Condemna unànime

Després de la concentració, representants dels diferents partits polítics amb representació en Els Corts han manifestat la seua condemna unànime contra la violència masclista.

La sotssecretària general, portaveu i secretària de comunicació de Joventuts Socialistes d’Espanya, María Such, ha lamentat que, en 48 hores, s’hagen produït tres assassinats masclistes a Espanya i ha assenyalat que “hi ha molta violència oculta”, ja que, en el cas d’Eva, no hi havia denúncia prèvia, d’ací la importància de “transmetre a la ciutadania que, si coneixen que una dona està patint alguna situació de maltractament, ho posen en comunicació dels serveis socials”.

Per la seua banda, la portaveu d’Igualtat de Compromís i diputada en Els Corts, María José Ortega, ha afirmat que, “si és escruixidor veure que en 48 hores hi haja hagut tres assassinats masclistes, també és escruixidor que avui en la Plaça de Manises hi haja més gent que mai”, per a dir, “de forma unànime”, no a la violència masclista.

La diputada del Grup Parlamentari Podemos-*Podem, Cristina *Cabedo, ha assenyalat que “en aquest últim any de legislatura ens seguirem deixant la pell per a fer polítiques feministes, perquè creiem que el feminisme és l’única via per a assegurar que la vida de les dones continua sent respectada per a viure amb plenitud nosaltres i les famílies que pateixen la violència masclista”.

Finalment, la portaveu de Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, ha afirmat que en aquests temes “tots hem d’estar junts. Aquesta lluita ha de ser de tots, sense diferenciació política” i ha volgut transmetre, “d’una manera especial, no solament el suport a les víctimes i les seues famílies, sinó que senten que tenen eixida, que d’açò es pot eixir”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací