Quatre empreses de Castelló col·laboren amb el Ivace i ITC amb una ‘app’ que facilita l’aplicació de la geotèrmica

598

Actualitat Diària

La unitat d’innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresrial (Ivace) ha destinat més de 162.000 euros al desenvolupament d’un programari digital dirigit a facilitar l’aplicació d’energies renovables en els habitatges i edificis de nova creació, concretament la geotèrmia succinta.

Aquesta eina digital denominada Intgeother, l’ha desenvolupada durant dos anys l’Institut de Tecnologia Ceámica (ITC) i compta amb la col·laboració de quatre empreses de la província de Castelló.

Els destinataris del projecte són els representants de les adminsitraciones públiques i professionals de l’arquitectura, els qui en l’actualitat han de complir una sèrie de normatives (PNIEC, RITE, etc.) en els seus nous projectes, les quals incideixen, precisament, en la implantació d’energies renovables.

Amb aquesta ‘programari’, aquests professionals tenen al seu abast una nova base de dades intel·ligent que ajudarà en l’elecció de la implantació de sistemes de geotèrmia de manera fiable i segura, garantint l’eficiència de la instal·lació amb bons rendiments i un baix impacte ambiental al mateix temps que promourà aquest mercat incipient de manera segura.

El Ivace i ITC han organitzat a Castelló un taller pràctic per a provar l’aplicació. En ell han participat col·lectius de l’arquitectura, la construcció i empreses dedicades a l’enginyeria.

Tots ells han testat el ‘programari’ i han prodido comprovar com els pot orientar i oferir dades a l’hora d’implantar una energia com la geotèrmia en els habitatges, una energia que en la Comunitat Valenciana té un gran potencial que no s’està usant.

La gran majoria d’usuaris i usuàries del taller han destacat la utilitat de la plataforma Intogether i la seua preferència per la geotèrmia perquè no provoca cap impacte fora de l’edificació que afecte l’estètica i la construcció del seu projecte.

En contraposició, han reclamat més informació i ajudes públiques per a la seua implantació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací