Puig a posta per una “gran aliança” entre empreses i consistoris per a lluitar contra l’intrusisme turístic

280

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per impulsar una “gran aliança” entre la Generalitat, les administracions locals i l’empresariat per a afrontar els reptes del sector turístic de la Comunitat Valenciana i combatre l’intrusisme i les pràctiques que comporten competència deslleial.

Puig s’ha pronunciat així durant l’acte de presa de possessió del director general de Turisme, Herick Campos, que ha tingut lloc en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur) de Benidorm i al qual ha assistit també la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

“Hi ha una gran aliança i és en el que hem de continuar, en una gran aliança pel turisme, feta des de la diversitat”, ha assenyalat el president, que ha afegit que s’ha de construir “un horitzó comú” per a aconseguir “un gran espai de convivència”.

Així mateix, ha al·ludit a la necessitat de lluitar contra l’economia submergida i les pràctiques de “els quals estan fora de la llei”, que, ha dit, cometen “una deslleialtat al país i una deslleialtat amb els competidors”.

“El turisme és més important que mai”, ha considerat el president, que ha recordat que aquest sector significa “gairebé el 15% de l’ocupació i el 14% del PIB” de la Comunitat.

“Descentralització real” de l’administració turística 

El president ha indicat que “fa molt temps que s’havia d’haver començat una descentralització real de les estructures de la Generalitat”, un objectiu que, ha remarcat, es persegueix amb mesures com la ubicació de la seu de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a Alacant i, ara, la ubicació de la Direcció General de Turisme a Benidorm.

En aquesta línia, ha destacat la importància de Benidorm com a “capital turística de la Comunitat Valenciana” i “una de les capitals turístiques més importants d’Europa”, i ha assenyalat que situar la Direcció General de Turisme en aquesta localitat alacantina és “situar on toca una distinció fonamental per a entendre el nostre turisme”.

Així mateix, ha subratllat que aquesta mesura suposa “un pas més en la configuració més compartida del que és la governança”. “M’agradaria que en els pròxims anys anéssim més enllà”, ha afirmat Puig, que ha recalcat que els valencians han de sentir-se “compromesos amb el seu futur comú”.

Brexit 

El president ha assenyalat alguns dels reptes del sector turístic valencià, entre els quals ha destacat el Brexit i les seves possibles conseqüències i ha afirmat que s’ha de “generar la màxima estabilitat possible”.

“El nostre compromís amb la ciutadania britànica, com a veïns nostres, es manté amb tota rotunditat: tindran atenció sanitària i tots els serveis públics, i tindran les mateixes oportunitats”.

En aquest sentit, ha destacat accions turístiques que la Generalitat durà a terme a Regne Unit, com l’estand propi que la Comunitat Valenciana tindrà en la Fira de Turisme de Londres, un acte amb les cambres de comerç en la capital britànica o l’augment dels recursos destinats a campanyes de promoció de les destinacions valencianes a Regne Unit.

El president ha afirmat que la Generalitat pretén “cosir la Comunitat” i ha subratllat la importància de la diversitat, que, ha afirmat, “és riquesa”. “Que parlem en castellà i valencià, que tinguem comarques tan diferents com la Vega Baixa i el Maestrat; tot això és riquesa i ens situa com una alternativa turística extraordinària”, ha assenyalat el cap del Consell.

Model turístic des de la singularitat 

A més, s’ha referit al pes del sector “més enllà” de variables econòmiques, “per la qual cosa significa d’intentar trencar amb les mirades dels nacionalismes excloents, dels fanatismes i de la defensa de la singularitat i al mateix temps la capacitat d’entendre’ns”.

Per això, ha considerat el turisme una “apel·lació a la convivència”, i ha destacat que el Consell és “radicalment partidari” d’un turisme sostenible i que garanteixi la convivència entre habitants i visitants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací