Raúl Solís presenta a l’Ajuntament de Borriana el seu llibre, ‘La doble transición’

431

Un llibre que recull la vida de 8 dones transsexuals que van plantar cara al franquisme, protagonitzant les primeres conquestes dels drets i llibertats de la població LGTBI

Actualitat Diària

Aquesta mateixa vesprada a la sala de plenaris de l’Ajuntament de Borriana s’ha presentat el llibre del periodista andalús Raúl Solís Galván ‘La doble transición’. L’autor ha volgut acostar-nos a les vides de huit dones que als pocs mesos de la mort del franquisme es van atrevir a fer una segon transició: la dels seus cossos.

L’autor es va llicenciar en periodisme per la universitat de Sevilla, ha col·laborat en la publicació política paral·lel 36, Eldiario.es/andalucia i The Huffington Taula. Ara treballa en el mitjà digital lavozdelsur.

Les dones de les quals ens parla: Salvaora, Silvia, Myriam, Petroli, Soraya, Mar, Manolita i María José van patir pallisses, ostracisme, exclusió i fins i tot presó, i encara hui dia continuen portant vides al marge, simplement perquè un dia van decidir que el cos que les envoltava no era el que volien.

Raúl Solís ha parlat que no ho va tindre fàcil per a poder guanyar-se la confiança de les dones biografiades, ja que “els records eren massa dolorosos com per a tornar-los a verbalitzar”.

presentación3També ha insistit en el fet que el col·lectiu hauria de conéixer el treball i esforç d’aquestes primeres pioneres, que van obrir moltes portes per les quals han entrat els drets de totes les persones LGTBI.

Una vegada ha acabat la presentació, l’autor ha contestat les preguntes i a signat els exemplars dels i les assistents que s’han acostat aquesta vesprada per a descobrir “La doble transición”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací