PortCastelló participa en la Transport Logistic Munic

315

Actualitat Diària

PortCastelló està mantenint diverses reunions de treball en la fira per a presentar les seves novetats en matèria d’infraestructures productives i logístiques, entre les quals destaquen els més de 3 milions de metres quadrats al costat del port de Castelló. D’un altre costat, informarà dels avanços en els nous accessos ferroviaris pel sud, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes que permetrà la circulació de mercaderies de nord a sud, la connexió amb el futur corredor Mediterrani i la construcció de l’estació intermodal que finançarà al 100% el port i que se situarà en el seu entorn.

“Aquestes infraestructures suposaran un salt qualitatiu per al port en dotar-li d’una òptima connectivitat terrestre, tant viària com ferroviària, i posaran en valor tot el potencial de la dàrsena sud”, ha indicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

A aquestes infraestructures cal sumar la gestió logística de les matèries primeres. L’Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat dues concessions de terminals de graneles sòlids, que han suposat mobilitzar una inversió privada de més de 40 milions destinada a millores en protecció mediambiental i a sistemes de descàrregues d’altes prestacions.

D’altra banda, s’han compromès 12 milions d’euros privats per a ampliar la concessió de la terminal de graneles sòlids de Portsur. “Aquestes inversions redundaran en major sostenibilitat, eficiència i efectivitat, i situaran a PortCastelló en l’avantguarda de la manipulació de graneles sòlids.” ha explicat Francisco Toledo.

El port de Castelló acudeix a aquesta fira batent rècords de trànsits en 2018 i escalant al novè port dels 46 d’interès general del sistema portuari espanyol. “Ha estat un any de rècords, tant en volum de trànsits com en resultats econòmics, en el qual s’han pres decisions importants per a una transformació que farà del port un recinte més competitiu”, ha afirmat Francisco Toledo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací