Pamesa construirà la major instal·lació fotovoltaica en autoconsum d’Europa a Onda

977

Instal·larà més de 40.000 panells solars que ocuparan 70.000 m²

Actualitat Diària

Grup Industrial Pamesa pren el lideratge amb una nova política energètica que aposta decididament per eliminar emisiónes de CO2 en el sector industrial ceràmic. Pamesa instal·larà en els sostres dels seus centres logístics d’Onda més de 40.000 panells fotovoltaics, ocupant una superfície de 70.000 metres quadrats, que li permetran aprofitar un dels recursos naturals més abundants i infrautilitzats de la regió, el sol.

La instal·lació, que tindrà una potència final instal·lada de 13,24 Mw, es construirà mitjançant la modalitat d’autoconsum sense abocament a la xarxa elèctrica la qual cosa implica que el 100% de l’energia generada per la instal·lació solar fotovoltaica serà consumida dins de les instal·lacions productives de Grup Industrial Pamesa.

El projecte constituirà major instal·lació fotovoltaica en autoconsum d’Europa i serà dissenyat i construït per l’empresa especialitzada IM2 Energia Solar. La inversió total serà de 15 milions d’euros i estarà finalitzada al juliol de 2019.

Segons les estimacions de producció realitzades, aquesta instal·lació solar podrà cobrir la totalitat de les necessitats elèctriques de la planta industrial de PAMESA en els períodes diürns de màxima irradicación solar i disminuirà radicalment la dependència energètica d’energia elèctrica convencional.

La instal·lació fotovoltaica produirà un volum d’energia evitarà l’emissió a l’atmosfera de 8.816 tones de CO2 així com el consum equivalent d’1.888.723 litres de petroli anuals.

El desenvolupament d’aquest projecte solar aconseguirà que els productes produïts per Grup Industrial Pamesa siguin més sostenibles i ecològics, continuant la política de baix impacte ambiental que l’Empresa ve desenvolupant a través d’altres accions realitzades com la recuperació de la calor dels forns, el reciclatge d’aigües residuals i testillo ceràmic i la utilització de sistemes de cogeneració, que el Grup porta realitzant des de fa anys.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací