Cultura licita les obres de restauració del Palau de Betxí per 273.000 euros

1039
El Conseller de Educació y Cultura, Vicent Marzà en el Palau de Betxí

Aquesta fase de restauració se centra en la recuperació de la vivenda de Pascual Meneu i de la recuperació del cos superior del claustre renaixentista

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha licitat les obres de restauració del Palau de Betxí per 273.590 euros. Les obres de aquest monument, que es Bé d’Interés Cultural, corresponen a la III fase de recuperació del monument i s’emmarquen dins del Pla d’inversions en patrimoni cultural valencià de la Generalitat Valenciana.  Cal recordar que la inversió total per a aquest pla és de 4,1 milions d’euros per a l’exercici 2017-2018.

Aquesta fase de restauració del Palau-Castell de Betxí se centra en la recuperació de les dependències de la vivenda de Pascual Meneu a les plantes baixa i primera, a més de la recuperació del cos superior del claustre renaixentista.

Segons el conseller Vicent Marzà “servirà per a posar en valor, entre altres, una part del claustre i de la primera planta i la planta baixa d’un dels edificis més emblemàtics i importants que tenim a les comarques de Castelló, d’alt valor patrimonial que des de l’Ajuntament de Betxí s’està rehabilitant des de fa anys. Com no podia ser d’una altra manera, des de la Conselleria de Cultura hem fet una inversió potent perquè estiga al servei de la ciutadania de les comarques de Castelló, de Betxí i del conjunt del País Valencià”.

En línies generals, el Pla d’inversions en patrimoni cultural valencià té per objectiu millorar les condicions de conservació en matèria de patrimoni cultural valencià i promoure que la societat el conega i el reconega.

El PIPCV s’emmarca en 8 programes diferents d’actuació: Espais de la Generalitat, Recuperem Patrimoni, Recerca Patrimonial, Patrimoni Accessible, Turisme Patrimonial, Patrimoni de la Humanitat, Infraestructures Culturals  i Inventari i Conservació del Patrimoni de la Guerra Civil.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací