El Pacte Territorial d’Onda activa la formació en ‘Ceràmica Inkjet’ com una ocupació

El curs tindrà una durada de 110 hores i es realitzaran dues edicions: una a l'abril i una altra a l'octubre

922

AcutalitatDiària

El president del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica, Ximo Huguet, ha donat a conèixer aquest matí l’aprovació d’una nova acció formativa del consorci que incentivarà l’ocupació ceràmica. “Es tracta del curs ‘Ceràmica Inkjet’, que es realitzarà amb la finalitat de proporcionar els coneixements necessaris a 15 alumnes per a treballar com a operaris en línies d’esmaltat i impressió digital ‘Inkjet’ en el sector ceràmic”, ha explicat Huguet. Així mateix, ha destacat que, “a través d’aquesta acció formativa especialitzada, recolzem als aturats provinents del sector de la indústria ceràmica que han perdut la seva ocupació i necessiten adquirir coneixements i competències específiques per a exercir un lloc de treball en aquest sector, així com als joves aturats que cerquen el seu primer treball”.

El curs ‘Ceràmica Inkjet’, tindrà una durada de 110 hores (50 hores teòriques i 60 hores de pràctiques no laborables), i es realitzaran dues edicions: una a l’abril i una altra a l’octubre. Millorarà la qualificació professional dels aturats del sector de la ceràmica que podran adaptar-se a les noves exigències d’aquest sector, que està en continua evolució a través de la inversió en I+D+I, tecnologia, disseny, etc. Per a accedir a aquest curs, els participants hauran de tenir, com a requisit indispensable, un nivell acadèmic mínim d’ESO o experiència prèvia en el sector ceràmic i amb coneixements en ofimàtica. Els alumnes seran seleccionats d’entre els 16 municipis consorciats, a través del compliment dels requisits i una entrevista per a verificar-los.

En aquest curs s’abordaran els aspectes bàsics fonamentals de les operacions de la línia d’esmaltat. Es coneixeran les condicions que haurien de disposar els materials necessaris per a l’esmaltat de les peces ceràmiques, així com dels controls que s’han de realitzar en la línia per al compliment de la qualitat. Aprendran les diferents tècniques utilitzades actualment i els possibles defectes de procés associats a l’esmaltat i quins són les mesures correctores. Finalment coneixeran la tecnologia ‘Inkjet’, s’abordaran els paràmetres associats a la màquina i els associats al procés, i els problemes habituals que un operari pot trobar-se en la impressió en el seu lloc de treball.

A més d’aquest pla, Huguet ha informat que se seguirà treballant en l’estudi de nous projectes formatius que fomenten l’empleabilitat i impulsen el sector ceràmic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací