Onda realitza una jornada per a impulsar les compres ètiques als consistoris

La formació, que està organitzada per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana

685

ActualitatDiària

L’Ajuntament d’Onda ha acollit aquest matí una jornada de formació sobre la incorporació de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació dels consistoris, amb les quals es pretén millorar l’impacte social i ecològic de les polítiques municipals.

En aquesta formació, que està organitzada per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament d’Onda, ha participat personal tècnic i responsables municipals de diverses administracions locals de la Plana Baixa, com Vila-real, la Vall d’Uixó, Betxí, Nules o Xilxes.

S’ha celebrat en un moment en el qual importants canvis legislatius a nivell estatal i autonòmic impulsen una major transparència i responsabilitat social en els contractes signats per les Administracions Públiques. A nivell estatal, la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor al març, preveu la inclusió de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació, en alguns casos amb caràcter obligatori, i altres mesures com el foment de la participació de les Pimes en els contractes públics. A més, el Consell ha enviat a Les Corts el Projecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social, que després de la seva aprovació serà aplicable també a Ajuntaments i altres Administracions Públiques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací