L’infància i l’adolescència a debat en l’iniciativa ‘Onda amb les Persones’

342

Les jornades han comptat amb la participació del Fiscal de Menors de Castelló, Carlos Escorihuela, que ha tractat la intervenció judicial en aquests casos

Castellón Información

L’Ajuntament d’Onda ha debatut sobre problemes específics de la infància i l’adolescència amb dues conferències en la desena jornada de ‘Onda amb els persones’. El Fiscal de Menors de Castelló, Carlos Escorihuela, ha tractat la intervenció judicial amb menors, mentre que Pedro Briones i Begoña Pradells d’ANEFAM (Associació per l’atenció de necessitats de les famílies i menors de la Comunitat Valenciana) han centrat el debat en la coordinació de la criança. La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha presentat aquesta jornada afirmant que “les conferències de hui donen a conéixer un altre dels àmbits en els quals intervé els Serveis Socials, els qui sempre treballen per i amb les persones, sent el pilar més essencial per al creixement d’un municipi perquè no volem deixar-nos a ningú pel camí en l’avanç social que està experimentant Onda sota el govern de l’alcalde Ximo Huguet”.

Mari Carmen Aguilella ha informat que “a la ciutat d’Onda ja s’estan duent a terme accions relaciones amb la intervenció judicial amb menors, com el programa d’execució de mesures judicials al mig obert per a joves a Onda, que s’està desenvolupant des del 2002 en col·laboració amb la Direcció Territorial i el Jutjat de menors”. Durant la seua intervenció, Carlos Escorihuela ha indicat que és l’oportunitat de treballar la reparació, reeducació i reinserció dels joves que passen pel sistema judicial en el context local on resideixen i es produeixen els primers comportaments de faltes, lesions o delictes.

‘Onda amb els persones’ té preparat diversos actes per als últims quatre dies. Demà se celebren les jornades de diversitat sexual amb una conferència sobre transsexualitat i el taller participatiu ‘Efecto Halo’. El dijous 21 de febrer, el cicle de jornades tractarà conductes addictives, mentre que la setmana que ve hi haurà contacontes i activitats per a xiquetes i xiquets de 4 a 11 anys i unes jornades centrades en la violència de gènere amb la participació persones especialitzades i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledat Immaculada Ten.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací