Oltra aposta pel cooperativisme valencià com a “fórmula per a l’economia social”

653

Actualitat Diària

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat “la importància que té continuar apostant pel cooperativisme valencià com una fórmula de fer economia social”.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb representants de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), en la qual “hem estat parlant del present de les cooperatives, del moment important que estem passant, però també de les necessitats de futur”.

Referent a això, Oltra ha assenyalat que “hem coincidit completament en el valor afegit que l’economia social té per a la nostra societat i, especialment, en la Comunitat Valenciana on és una realitat molt viva i molt creixent”.

De fet, la Comunitat Valenciana és el territori d’Espanya on més ha crescut el nombre de cooperatives en els últims anys, una dada que, segons la vicepresidenta, “té molt a veure amb el suport que, des del Govern valencià, s’ha donat a aquesta fórmula de crear economia”.

La vicepresidenta ha posat l’accent que el cooperativisme és “una fórmula híbrida”, en la qual l’empresari és també treballador de la cooperativa, “on l’important és la creació d’ocupació i la redistribució de riquesa”.

Fomentar el cooperativisme 

La vicepresidenta ha pres nota de les propostes dels representants de Concoval per a fomentar el cooperativisme en la Comunitat Valenciana.

Entre altres aspectes, la Confederació de Cooperatives ha proposat que les cooperatives tinguin una presència important en la formació reglada, de manera que, des de l’ensenyament infantil fins al batxiller i en la formació professional, “les cooperatives siguin un element conegut pels alumnes com una fórmula vàlida en el futur per a poder tenir una sortida laboral i empresarial”, ha explicat Oltra.

A més, els representants de Concoval s’han mostrat interessats que el pla biennal ‘Fentcooperatives’, posat en marxa des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s’implementi completament i segueixi en el temps.

La vicepresidenta ha explicat també que una altra de les mesures plantejades és la necessitat d’adaptar determinats reglaments, com el reglament de registre de les cooperatives, “per a donar-li agilitat, igual que hem fet amb les empreses, perquè la creació d’una cooperativa o els canvis que es facin en la cooperativa siguin més àgils”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací