Nules presenta el Pla d’Inclusió i Cohesió Social amb la implicació de tot el teixit social i quatre anys de vigència

433

La campanya estival de les platges de la localitat inclou com a novetat una fira flamenca i el III Festival Estany Summer Fest

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules ha presentat el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Nules (PICNU), un projecte que s’emmarca dins d’un model participatiu i que compta amb la implicació de la gent de Nules. Aquest pla estarà vigent els pròxims quatre anys per a treballar la inclusió i cohesió social de la localitat.

Per a la seua elaboració s’ha comptat amb la participació de la ciutadania mitjançant representants de les diferents entitats existents a Nules, persones representants de col·lectius no associats a la població i tècnics de totes les àrees municipals. Juntament amb aquest projecte també s’ha creat el Consell d’Inclusió i Drets Socials que s’encarrega del compliment del pla.

Així doncs, el pla preveu diferents programes com ‘Viatgem cap a la Igualtat’ enfocat a dones i homes amb accions com l’execució del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes de Nules, l’ampliació dels horaris de l’FPA per a facilitar l’assistència de dones, o establir convenis específics de col·laboració amb associacions a favor de la igualtat, dinamitzar l’Escola de Mares i Pares per a la coeducació i la igualtat;  “El futur ja és entre nosaltres” per a menors i joves, que preveu reforçar i diversificar l’oferta de cicles formatius en matèria d’inclusió social, crear i constituir un Consell de la Joventut de Nules, organitzar activitats formatives contra l’assetjament escolar als centres educatius, entre d’altres. 

Altres programes que formen part d’aquest pla són ‘Gaudim de l’experiència’ per a gent gran, amb la millora de la coordinació sociosanitària en l’atenció a les persones grans, fomentar la creació d’un Club de Lectura per a persones grans, o crear i constituir un Consell Local de Persones Grans;  “Participem en la convivència”, fomentant el funcionament i la integració de les associacions de veïns i de veïnes, constituint un Consell de Participació i Convivència Ciutadana, elaborant un protocol de mediació ciutadana per la resolució de conflictes, entre d’altres; o “Habitem plenament la ciutat” que preveu accions com l’elaboració i aplicació d’un Pla d’Accessibilitat i Mobilitat Universal (PAMU), promoure l’oferta

d’habitatges de lloguer entre els propietaris d’habitatges buits o prioritzar promocions d’habitatges accessibles per a gent jove.

“Per a l’elaboració d’aquest Pla d’Inclusió i Cohesió Social hem comptat amb una subvenció de 12.000 euros de la Conselleria de Polítiques Inclusives i amb professionals del departament de Sociologia de la Universitat de València, del grup d’investigadors IPRODES i de dues tècniques del departament de Serveis Social de l’Ajuntament de Nules”, comenta la regidora de Serveis Socials en funcions, Rosa Ventura.

L’acte de presentació del Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Nules ha estat presidit per l’alcalde de Nules en funcions, David García; la regidora de Serveis Socials en funcions, Rosa Ventura; el sociòleg del grup IPRODES de la Universitat de València i redactor del Pla d’Inclusió, Rafael Castelló; i la tècnic del departament de Serveis Social, Pilar Benlloch.

Dins l’oferta d’actes per a la campanya estival de les platges de Nules es troba com a novetat una fira flamenca, que tindrà lloc el divendres 12 i el dissabte 13 de juliol a l’Estany. Es tracta d’un esdeveniment que combinarà la gastronomia, música i cultura andalusa.

Els assistents podran gaudir de música en directe amb diferents actuacions i d’altre tipus de menjar que es trobarà en les gastronetes instal·lades per aquest esdeveniment. IMG_5206

“Un any més s’ha introduït una novetat amb la qual es pretén que les nostres platges siguen visitades per veïns i veïnes dels voltants, alhora que ampliem l’oferta d’activitats que any rere any organitzem per a la temporada estival”, comenta la regidora de Turisme en funcions, M. Jesús Gabaldón.

A més, des de la Regidoria de Turisme, davant l’èxit de participació de les passades edicions, s’ha tornat a apostar per un gran esdeveniment musical enfocat al públic més jove, en aquest sentit el dissabte 20 de juliol, a partir de les 23.30 hores, a la terrassa de l’Estany, tindrà lloc el III Festival Estany Summer Fest.

En aquest festival sol participar algun músic reconegut, tant a escala internacional com nacional, a més de discjòqueis de Nules i d’altres poblacions de la província de Castelló.

“Amb aquest festival volem que els joves també puguen gaudir de les platges de Nules alhora que estem promocionant les nostres platges. De fet l’any passat hi van participar joves procedents de diferents punts de la província per la qual cosa volem que el Festival Estany Summer Fest tinga una continuïtat i siga un referent cada mes de juliol i així les nostres platges puguen rebre visitants de diferents localitats dels voltants”, destaca Gabaldón. 

Per altra banda, les platges de Nules comptaran al llarg dels mesos de juny, juliol i agost amb altres actes que tindran lloc a la terrassa de l’Estany, com ara actuacions de teatre i música amb la Banda Juvenil, l’Orquestra Laudística Daniel Fortea o la Banda Artística Nulense. També hi haurà Cinema a la Mar en valencià a la zona del Far que organitza la Regidoria de Normalització Lingüística; rutes turístiques amb visites teatralitzades a Mascarell, el Benicató o l’Estany; i activitats esportives que comptarà amb la Travessia Marítima Platges de Nules, el V Circuit Provincial de Tenis Platja, o les tradicionals marxes amb bici Platges de Nules i Solidària en benefici de l’AECC de Nules, o la XXXVI Volta a Peu.    

En l’acte de presentació de la programació Estiu a l’Estany han estat a més de de la regidora de Turisme en funcions, M. Jesús Gabaldón, Juanma García i Toni Tàrrega com a representants de l’empresa Factory Events, que s’encarregarà de l’organització d’aquests esdeveniments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací