Nules decideix tancar edificis municipals i suspendre activitats demà per la vesprada davant les mobilitzacions

539

Es vol facilitar l’assistència de la ciutadania a la concentració prevista per a demà  ‘Per la defensa de la nostra citricultura’ convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador

Actualitat Diària

Nules és una de les poblacions de la Comunitat Valenciana que se suma a les concentracions que amb el lema “Per la defensa de la nostra citricultura” ha convocat la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per al dimarts 18 de desembre a les 19.00 hores.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Nules tancarà a les 18.45 hores els diferents edificis i dependències municipals i se suspendran també les activitats municipals previstes a eixa hora, “el que volem és facilitar a la ciutadania la participació en aquest acte reivindicatiu i de suport al sector citrícola tan important per a la nostra població. I és per això que esperem que la plaça Major s’òmpliga de gom a gom”, comenta David García, alcalde de Nules.

Amb aquesta manifestació conjunta es demana modificar l’acord signat per la Unió Europea amb Sud-àfrica amb l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, també es vol exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, reciprocitat a les produccions de països tercers, tractament en fred dels cítrics importats i el compliment de la llei de la cadena alimentària.

“Hi ha molt motius per a fer públic i visible el malestar dels llauradors que des de Nules creiem que serà una manifestació sense precedents, de fet són ja 27 poblacions les que oficialment han comunicat a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que se sumen a les concentracions, municipis no sols de la nostra província ja que n’hi ha de la resta de la Comunitat Valenciana, fins i tot algun de Catalunya”, matisa García.

Divendres passat l’alcalde de Nules va remetre al ministre d’Agricultura, Luis Planas, una carta en la qual explicava l’actual situació del sector citrícola,  comunicava les mobilitzacions previstes per al dimarts 18 de desembre, i exigia l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda.

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador es va crear després del Congrés de Citricultura celebrat a Nules al mes de gener del 2017, i aglutina tot el sector citrícola de la província de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací