Nules commemora el Dia Internacional del Turisme amb un itinerari pel patrimoni local de la guerra civil

330

Actualitat Diària

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre, l’Ajuntament de Nules està preparant per al diumenge 29 de setembre una activitat relacionada amb la Guerra Civil i el seu pas per aquest municipi de la comarca de la Plana Baixa.

En concret ha sigut la Comissió Tècnica de Patrimoni, creada recentment per l’actual Regidoria de Patrimoni, la que ha dissenyat un itinerari de dues hores que recorrerà diversos llocs turístics de la localitat. Així doncs, la ruta tindrà el seu punt de partida en la plaça Major, on es parlarà de l’impacte dels bombardejos per a continuar pels carrers Major i de Beranger, passant per l’edifici de Correus i el Convent fins a arribar a l’avinguda del Millars on s’agafarà un autobús per a visitar els blocaus i els habitatges de primera línia de les platges de Nules, on finalitzarà el recorregut.

“En l’actualitat el turisme històric i bèl·lic es troba en apogeu i Nules desafortunadament fou un dels municipis més damnificats per la Guerra Civil que compta amb un patrimoni important. De fet, des de l’Ajuntament estem treballant per a potenciar aquest patrimoni per a poder oferir una oferta turística més atractiva”, comenta el regidor de Turisme, Guillermo Latorre.

Les places són limitades a 50 persones, de manera que les persones interessades poden fer la inscripció a l’estand de la Tourist Info Nules instal·lat a la Fira Agrícola els dies del 19 al 22 de setembre o a l’adreça turisme@nules.es

La població de Nules acull fins al diumenge 22 de setembre la XVII Exposició Filatèlica Competitiva Comunitat Valenciana, una mostra que està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Nules, el Grupo Filatélico y de Coleccionismo Noulas i la Federació Valenciana de Filatèlia (FEVAFIL). En la mostra participen expositors procedents principalment de diferents punts de la Comunitat Valenciana que presenten col·leccions que seran qualificades pel jurat. 

IMG_8126

També es pot visitar la X Exposició Filatèlica amb temàtica nacional Exfinul 2019. Així doncs, en aquestes mostres les persones interessades podran a més adquirir els segells commemoratius de l’ermita de Sant Xotxim i del Llaurador de Nules.

“Un any més Nules acull aquesta exposició i des del primer moment l’Ajuntament ha donat suport a aquest projecte que és una realitat gràcies a l’esforç i treball desinteressat del Grupo Filatélico y de Coleccionismo Noulas”, comenta la regidora de Cultura, M. José Esteban.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó fins a dissabte en horari de 18 a 21 hores i diumenge d’11 a 13 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací