Nules crea una comissió per a esbrinar on estan els fons abonats per Huhtamaki

Els fets daten de l’any 2001 quan la mercantil va sol·licitar abonar en metàl·lic 25.358.590 pessetes perquè fóra la institució local la que executara les obres d’urbanització

1043

ActualitatDiària

La corporació municipal ha aprovat per unanimitat, en l’última sessió plenària, constituir una comissió d’investigació per a conéixer la destinació dels fons que al seu dia va abonar l’empresa Huhtamaki a l’Ajuntament de Nules per a dur a terme les obres d’urbanització pendents.

Els fets daten de l’any 2001 quan la mercantil Huhtamaki va presentar a l’Ajuntament de Nules una sol·licitud per a abonar en metàl·lic 25.358.590 pessetes perquè fóra la institució local la que executara les obres d’urbanització pendents perquè les parcel·les del Pla Parcial Polar I adquiriren la condició de solar; una sol·licitud que va ser acceptada per l’Ajuntament per la qual cosa l’empresa va entregar un xec bancari del Banc Santander per eixa quantitat en el qual a més s’especificava que aquests diners substituïen l’execució d’obra d’urbanització pendents.

A hores d’ara, 17 anys després, les esmentades obres d’urbanització pendents no estan executades i la quantia de 25.358.590 pessetes no consta en el departament d’Intervenció com a reservada o retinguda per a fer aquestes actuacions.

“És un tema molt greu que ens posa de manifest una vegada més els empastres fets durant anys per administracions anteriors i que com a responsables actuals del govern local hem d’atendre. Per tant, hem decidit constituir una comissió d’investigació per a conéixer la veritat i sobretot per a buscar solucions”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Aquesta comissió estarà presidida per l’alcalde de Nules i estarà formada per un representant de cadascun dels grups polítics amb representació en la corporació municipal, com ara PSPV, Més Nules, IPN, CCD i PP, i la secretària de l’Ajuntament, que farà les funcions de secretària d’aquesta comissió d’investigació.

Des de la comissió d’investigació es podrà instar que hi comparega qualsevol persona que haja pogut tindre relació en aquests fets o actuacions i que el seu testimoni s’estime convenient per a dur a terme la investigació.

Cal assenyalar que en relació amb el termini de convocatòries i amb el funcionament de la comissió d’investigació s’aplicarà el que diu el ROM i la legislació vigent d’aplicació a aquests temes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací