Associacions,col·lectius i veïns de Nules reivindiquen els drets de la dona amb la lectura d’un manifest

471

La localitat i la Fundació Caixa Castelló signen un conveni de 5.400 euros per a continuar col·laborant en activitats culturals i mediambientals

Actualitat Diària

Representants de diferents associacions i de col·lectius locals, membres de la corporació municipal, i veïns i veïnes de la localitat s’han concentrat a la plaça Major per a reivindicar els drets de la dona amb la lectura d’un manifest. Així doncs, enguany des de l’Ajuntament de Nules s’ha avançat aquest acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el divendres 8 de març per a poder sumar-se a la vaga feminista convocada per a aquesta data, “enguany no hem programat res per al dia 8 de març perquè ens sumem a la vaga feminista convocada a tot l’Estat espanyol”, matisa el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio  Romero.

No obstant això, la programació emmarcada en l’anomenada Setmana de la Dona continuarà fins al pròxim 7 de maig amb diferents actes entre els quals cal destacar les activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes de 2 a 12 anys al voltant de la temàtica “Jocs i oficis sense gènere” que tindran lloc el dissabte 9 de març al Museu de Medallística Enrique Giner o la representació teatral Segarem ortigues amb tacons que interpretarà la companyia “El Teatro del Contrahecho” al Teatro Alcázar.

Altres actes previstos per als pròxims dies són la xarrada de Patricia Campos, primera dona pilot d’Espanya i de l’esportista local Elena Arjona per a visibilitzar la figura de la dona mitjançant l’esport i la paraula; l’excursió lúdica al balneari de Montanejos sols per a dones; la presentació de la novel·la “Donde la vida nos lleve” de la periodista i escriptora local, Mónica Mira, que tindrà a més una exposició fotogràfica sobre aquesta prevista per al 22 de març; o la I Fira Dones “Amb les mans de les dones” organitzada per l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN) que se celebrarà el 13 d’abril.

El regidor de Polítiques d’Igualtat ressalta que “aquesta programació va dirigida a tota la societat de Nules i especialment a la gent jove, ja que tots i totes tenim un paper important a fer perquè la igualtat entre homes i dones siga real”.

L’Ajuntament de Nules i la Fundació Caixa Castelló continuaran col·laborant en l’organització i finançament de diverses activitats emmarcades en els programes de la campanya de dinamització cultural i mediambiental que es desenvolupen a la localitat de Nules.

IMG_8244Aquest acord és fruit de la renovació del conveni de col·laboració signat per les dues institucions que estarà en vigor al llarg de l’any 2019 i té un import de 5.400 euros.

“Aquest conveni ens permet aparéixer com a patrocinadors de la cartellera, catàlegs, publicacions i altres mitjans de difusió de les activitats que s’organitzen. Nules organitza una important programació cultural i també des de fa uns anys de caràcter mediambiental, així amb aquest acord continuem promocionant i donant suport a la cultura i les activitats mediambientals”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

A més, l’Ajuntament de Nules difondrà les activitats objecte d’aquest conveni en els canals publicitaris habituals de la programació pròpia. Alhora, la Fundació Caixa Castelló cedeix a l’Ajuntament l’ús que considere oportú de l’edifici que aquesta entitat té a la població.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací