Nissan reforça la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona

387

L’empresa va tancar l’exercici de 2018 amb la producció de 6.000 unitats a la península

Actualitat Diària

Nissan continua apostant per la mobilitat elèctrica a Barcelona. Nissan Motor Ibèrica (NMISA) va tancar l’exercici de 2018 amb la producció de 6.000 unitats de la furgoneta 100% elèctrica e-NV200, la qual cosa suposa un increment del 50% respecte a 2017. En els mesos transcorreguts fins ara del present any fiscal japonès (abril-desembre 2018) la producció va superar les 5.100 unitats, la qual cosa representa un 44% més que l’exercici fiscal 2017 complet (abril 2017-març 2018).

La companyia té previst elevar pròximament el ritme de producció d’aquest vehicle, per la qual cosa ha ampliat recentment les instal·lacions de la seva planta de bateries en la factoria de Zona Franca, on s’assembla des de febrer de 2018 la nova bateria de 40kWh d’aquest model.

El conseller director general de NMISA, GenísAlonso, ha anunciat avui aquests avanços al vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant la visita oficial a les instal·lacions de la Zona Franca de Barcelona.

“L’aposta de la planta de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona per la furgoneta e-NV200 permet a les operacions industrials de Nissan a Espanya reforçar la posició de la companyia com a fabricant mundial líder en vehicles elèctrics” ha afirmat Genís Alonso, conseller director general de NMISA.

Nissan és la companyia pionera en la fabricació de furgonetes elèctriques a Espanya. Com a únic centre mundial encarregat de la fabricació de la e-NV200, Barcelona proveeix a mercats de tot el món, la qual cosa demostra la competitivitat de les operacions industrials de Nissan a Espanya. El 89% del total d’unitats d’aquest vehicle produïdes l’any passat es van exportar a més de 20 països, entre ells mercats com el Japó o Alemanya.

El vicepresident de la Generalitat ha visitat també la línia 2 de la fàbrica, on NMISA fabrica la família de pick-*ups per a Nissan, Renault i Daimler, i ha pogut conèixer en les àrees de Carrosseries i Muntatge d’aquesta fàbrica les solucions innovadores que la companyia està aplicant en aquest centre industrial per a dotar-ho de la màxima flexibilitat.

Pere Aragonès ha destacat que l’aposta de Nissan per augmentar la producció de vehicles elèctrics a Barcelona “està en línia amb la voluntat del Govern català de convertir Catalunya en un país atractiu per al cotxe elèctric”. El vicepresident ha recordat que a Catalunya ja circulen més de 12.000 vehicles elèctrics i hi ha més de 1.500 punts de recàrrega, però adverteix que “encara tenim molt per fer”, ja que l’objectiu de la Generalitat és que cap punt de Catalunya estigui a més de 30km d’una estació pública de recàrrega ràpida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací