Nissan presenta un prototip de furgoneta de gelats de zero emissions

361

Actualitat Diària

Nissan ha eliminat el motor de combustió interna de la típica furgoneta de gelats per a crear un prototip elèctric de zero emissions amb motiu del «Dia de l’Aire Net» que se celebra el 20 de juny al Regne Unit.

Nissan ha col·laborat amb Mackie’s of Scotland, un productor de gelats que proveeix la seva granja lletera familiar mitjançant energia renovable provinent del vent i del sol. Aquest projecte demostra que l’enfocament «Del cel al cucurutxo» pot evitar la dependència del carboni en totes les fases de producció del gelat.

La majoria de furgonetes de gelat compten amb motor dièsel, que es manté en marxa per a alimentar l’equip de refrigeració. Aquests motors en ralentí generen emissions contaminants, incloent carboni negre, per la qual cosa alguns pobles i ciutats del Regne Unit ja estan planejant prohibir o multar aquest tipus de vehicles. Per tant, el prototip de Nissan suposa una solució potencial per a aquells comerciants que vulguin reduir la seva petjada de carboni i millorar la salut dels seus clients.

Aquest prototip de furgoneta està basat en l’e-NV200, el vehicle comercial lleuger elèctric de Nissan. El model és una prova vivent de l’Ecosistema Elèctric Nissan, ja que combina una motorització de zero emissions amb emmagatzematge energètic mitjançant bateries reutilitzades i generació d’energia solar renovable.

El motor de la furgoneta s’alimenta d’una bateria de 40 kWh, però l’equip necessari per a emmagatzemar els gelats, incloent una màquina expenedora, congelador i nevera per a begudes, es nodreix del recentment presentat sistema Nissan Energy ROAM.

Aquest sistema, dissenyat tant per a ús professional com d’oci, és un paquet elèctric portàtil que incorpora cel·les d’ions de liti recuperades de vehicles elèctrics Nissan de primera generació (fabricats a partir de 2010). Aquesta opció suposa una reutilització sostenible de les bateries de VEU Nissan.

Kalyana Sivagnanam, director gerent de Nissan Motor (GB) Ltd. ha comentat: «A tothom li agrada el gelat, però els consumidors són cada vegada més conscients de l’efecte ambiental de la nostra manera de generar aquest tipus de producte, així com del transport de proximitat necessari per a la seva distribució.

»Aquest projecte és una prova perfecta de l’estratègia de la Mobilitat Intel·ligent Nissan, en la qual s’ha invertit més d’una dècada d’experiència quant a VEU i progrés en la tecnologia de bateries, per a crear solucions més netes amb l’objectiu d’oferir electricitat mòbil de maneres que els clients no s’esperen.

»En eliminar les emissions contaminants del tub d’escapament i augmentar l’ús d’energia renovable, podem ajudar a millorar el món per a tots.»

Karin Hayhow, directora de Màrqueting de Mackie’s of Scotland, ha declarat: «Estem encantats d’haver col·laborat amb Nissan en aquest projecte, ja que és el complement perfecte a la nostra pròpia visió de la autosostenibilidad mitjançant energia renovable, a més d’eliminar el carboni durant tot el procés de producció del gelat.

»En Mackie’s ja hem passat de dependre dels combustibles fòssils a utilitzar energia renovable neta. Ara exportem 4,5 vegades més energia a la xarxa elèctrica de la qual consumim. Aquest any avançarem encara més en la nostra visió mitjançant la instal·lació d’un nou i innovador sistema de refrigeració baix en carboni. Estem molt orgullosos de ser un fabricant de gelats ‘amable amb el medi ambient’».

Chris Large, soci sènior de Global Action Pla, ha afegit: «La campanya del Dia de l’Aire Net serveix per a celebrar la innovació i accelerar les actuacions. Agraïm els esforços de Nissan per crear una furgoneta de gelats que relega el fum tòxic al passat. Els escolars que donen suport a la campanya del Compromís per una Furgoneta Neta han enviat un missatge a totes les flotes de furgonetes animant-los a omplir les carreteres britàniques de milions de furgonetes elèctriques en substitució dels models dièsel. Crec que a aquests escolars els encantaria aquest projecte.»

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací