Nissan presenta al circuit alemany EuroSpeedway Lausitz el seu nou GT-R NISMO 2020

370

L’empresa confirma així el perquè la suma dels distintius NISMO i GT-R és igual a prestacions extraordinàries

Actualitat Diària

Existeixen molts llocs increibles per a conduir al voltant del món, però sols en Alemanya trobem la combinació perfecta entre autopistes d’alta velocitat i circuit que permeta demostrar realment les prestacions extremes del GT-R NISMO.

El llinatge

EL Nissan GT-R NISMO  suposa la culminació de dos dels distintius Nissan més importants; GT-R, que representa  anys d’història, llinatge, èxit esportiu i seguidors al voltant del món; i NISMO Motosports Internacional Co., la divisió de Nissan dedicada a aconseguir el major rendiment a qualsevol nivell mitjançan el perfeccionament dels més mínims detalls. Per a seguir fidel a lo que NISMO representa, el GT-R que ha madurat a través de riguroses millores i s’ha convertit en un turisme més ràpid i gratificant.

El GT-R NISMO suposa l’equilibri total. Els nous turbocompressors testats en carrera, el control del cambi millorat, els components alleugerats, el pes total reduït i les millores en els frens, llandes i neumàtics han contribuït a reduïr segons el temps de volta en el circuit de desenvolupament de Nissan, per no dir la millora en la ja de per sí fantàstica estabilitat a alta velocitat del GT-R, inclús a velocitats de fins 300qm/h. Així és com Nissan ha aconseguit estes increibles millores.

Basat en el concepte ‘kaizen’

La perfecció requereix persistència. La necesitat constant d’evolucionar i millorar; això es el kaizen. El kaizen es la base del GT-R NISMO, un concepte que inspira a tot l’equip i que ha impulsat a tots els homes i dones responsables de crear aquest cotxe a desafiar-se en cada etapa del camí i que demostren una curiositat inherent  al repassar cada detall. Pot ser que les xicotetes millores no pareixcan importants individualment, però és quan se combinen que la diferència es fa perceptible. Ahí és quan es tracta del efecte general; de cóm el GT-R NISMO es converteix en una extensió del cos i la ment del conductor mentre el vehicle avança per la seua carretera o circuit favorit.

Dirigit per Tamura San, executat per l’equip

L’especialista cap de producte, Hisoshi Tamura també conegut com ‘Mr. GT-R’ du en la família NIssan des de fa més de trenta anys. La seua funció ha sigut la d’evolucionar i millorar el GT-R i ha format part de quasi totes les fases de l’evolució del model.

EL seu amor per l’esportiu més llegendari de Nissan va començar ben prompte. Quan tenia 10 anys, va presenciar la èpica victoria de Takahashi Kunimitsu al volant del seu Skyline GT-R 2000 blau i blanc en el circuit de Fuji, on va superar grans rivals com Mazda y su RX3. Des d’eixe precís instant, Tamura va saber que no sols volia correr el GT-R, sino formar part del seu èxit.

En l’actualitat, Tamura s’assegura que el GT-R segueixca evolucionant any rere any, sempre per davant de cada vegada més competidors, incluint la gama més cara de supercotxes e inclús hipercotxes.

Turbos GT3 per al motor VR38DETT

La competició millora la raça i això és precisament el que passa amb el GT-R NISMO 2020. Al igual que en la competició, la precisió és la clau per a aconseguir el millor rendiment. Cada unitat del motor VR38DETT es monta a mà de principi a fi en una sala neta especial. Els encarregats de tan important tasca són mestres mecànics coneguts com takumi. Aquests pocs elegits monten la complexa unitat motriu amb la passió i la precisió d’un vertader artesà. Els takumi signen les seues obres igual que ho feian les grans artistes, mitjançan una placa especial d’alumini situada en la part frontal de cada motor que compleix els seus estàndards.

Els nous turbocompressors del cotxe són els mateixos que monta la versió GT3 de curses del GT-R. Aquestes unitats incorporen una turbina de 10 àleps (un àlep menys que el model actual) que són 0.3 milímetres més fins. Açò suposa una reducció del pes del 14.5% y en conseqüència, de inèrcia (24%), el que permet una resposta més ràpida. Un àlep menys reduiria el fluxe i, per a compensar, s’ha creat una nova placa darrera amb l’objectiu d’evitar que els gassos d’escapament fluïsquen per darrere de les aspes de la turbina, millorant dràsticament l’eficiència del fluxe. Gràcies a els més moderns anàlisis de fluxe i tensió, s’ha posat especial atenció al disseny i perfil real dels àleps. La seua nova forma optimitza l’eficiència, per el que la relació entre gassos d’escapament i el fluxe d’empenyiment millora la resposta i l’acceleració.

La resposta és immediata i es nota a l’instant. El sistema presenta una millora del 20% en la resposta del motor quan el conductor augmenta la pressió sobre l’accelerador, de una abertura del 0% a una abertira total del mateix. El resultat és una sensació més precisa que millora el caràcter general del VR38DETT montat a mà.

El renovat sistema d’escapament de titani transmet un so més enèrgic a l’habitacle, encara que sense aplegar a resultar intrusiu. Les coles d’escapament polides a mà són un detall distintiu de la rebaixa de pes efectuada al conjunt.

En mode R, la transmisió millorada amb 6 velocitats i doble embragatge canvia de marxa de manera més ràpida i intuitiva gràcies al nou algoritme per al control adaptatiu de canvi de marxa (ASC). Aquest sistema tria la millor marxa oer a qualsevol situació de conducció i es fa notar especialment durant la frenada i al atacar un curva, quan la traçada pareix ser més precisa i amb una baixada de marxa més ràpida que ajuda a reduïr el subvirage al entrar en la curva. Les revolucions del motor es mantenen així a un nivell elevat gràcies al nou set-up per el que l’acceleració també es veu millorada al eixir d’una curva.

Aerodinàmica, disseny i una dosi important de fibra de carboni.

El disseny del GT-R NISMO  ha emprés una revolució per a aconseguir millores aerodinàmiques. Aquests canvis són totalment funcionals i augmenten la refrigeració de zones clau com el compartiment del motor i els frens, però tot sense afectar negativament el seu coeficien de resistència aerodinàmica de 0.26.

Un altre element que diferencia encara més al model més potent i exclusiu de la resta de GT-R es la quantitat de fibra de carboni que incorpora. De fet, la majoria de components són més lleugers en comparació amb el model actual. Entre ells trobem els para-xocs davanter i darrer, les defenses davanteres (-4.5 quilograms), el capó (-2 quilograms), el sostre (-4 quilograms), les cobertes dels estreps laterals, el maleter i l’aleró darrer. Seguint amb el concepte kaizen, cada component s’ha millorat per a reduïr pes, augmentar el recolzament i millorar l’aerodinàmica. La combinació d’aquestes peces exteriors s’ha traduït en una reducció total de 10.5 quilograms, a més dels quasi 20 quilos menys aconseguits mitjançan millores i nous components.

El sostre és el component més important en el que s’ha usat fibra de carboni. El nou sostre de fibra de carboni del model 2020 redueix el pes significativament allí on resulta més important, rebaixant  així el centre de gravetat del cotxe per a aconseguir un millor tacte en la conducció. El propi panell del sostre s’ha fabricat mitjançan una técnica pionera que combina un procés propi de moldejat per compressió amb una placa de carboni i una estructura lleugera de sandwich d’espuma dura. Aquest mètode aporta a l’estructura de carboni una composició més compacta i lleugera, millorant així el aillament de sorolls i otorgant al cotxe un aspecte impressionant. Altres modificacions realitzades en l’estructura de fibra de carboni són els conductes NACA situats al capó, que ara es troben integrats a l’estructura composta.

El GT-R GT3 de competició va resultar una gran font d’inspiració per al disseny del nou para-xocs davanter. Ara compta amb làmines esportives que augmenten la força d’adherència en 7quilograms sense generar resistència adicional. Els para-xocs ventilats testats en un túnel de vent també contribueixen a suavitzar el fluxe de aire que recorre la resta de la carrosseria i a evitar les turbulències en l’aleró darrer, oferint així major estabilitat a altes velocitats. Per si fora poc, també contribueixen a canalitzar l’aire calent pressuritzat a fora del compartiment del motor.

Les opcions de color per al Nissan GT-R NISMO 2020 inclueixen Vibrant Red, Meteor Flake Black Pearl, Ultimate Metal Silver i Brilliant White Pearl. Totes les opcions de color inclueixen retrovisors laterals negres que diferencien aquest model d’altres GT-R.

Els frens: pinces Brembo combinades amb discs ceràmics de carboni

Nissan ha col·laborat amb el fabricant italià de frens Brembo per a crear un nou paquet de frens per al GT-R NISMO 2020. Les grans pinces especials es combinen amb rotors ceràmics de carboni, els majors mai instal·lats en un esportiu japonés: 410mm davent i 390mm darrere.

Les pinces davanteres de sis pistons i darreres de quatre pistons són excepcionalment rígides. El seu nou disseny suposa una millora important en cuant al temps de reacció dels frens. Aquesta característica es tradueix en un pedal de fre més sensible i progressiu, que s’adapta perfectament al conductor per a modular la precissió la força de frenada. El resultat és la capacitat de reduïr velocitat de manera més ràpida i eficaç, al temps que es manté resistent al desgast.

El seu major avantatge prové de la seua estructura de carbur de carboni i silici dels propis rotors. Permeten una reducció total de 16.3 quilos de pes no suspés. Montant sobre campanes centrals d’alumini flotant, la configuració del nou rotor i de la pinça sobredimencionada es completa amb noves pastilles de fre especialment creades que generen majors nivells de fricció en tot el rango de funcionament. Per la seua part, les pastilles també ofereixen un tacte més ferm i segur del pedal de fre.

També s’ha millorat la refrigeració del rotor davanter mitjançan la modificació de l’alngle d’instal·lació de les guies d’aire, lo qual ajude a canalitzar un major fluxe d’aire fins el centr. Com detall final, les pinces d’han submergit en una pintura groga resistent al calor que no sols es capaç de suportar temperatures de més de 1000 graus, sino que també es resistent a la decoloració degut a l’ús intens i els cicles de temperatura repetititus.

La redefinició del pilotatge, l’agarrament i la direcció

La configuració de la suspensió del GT-R NISMO 2020 millora l’estabilitat en curva (força G lateral) i permet un millor angle de guinyada i una conducció més precisa. La direcció presenta major lineabilitat i precissió que mai, per lo que quasi requereix mínimes correccions inclús a 300 qm/h.

Les exclusives llandes d’alumini forjat RAYS de 20 polzades són 100 grams més lleugeres i incorporen un nou disseny de nou radis que milloren la rigidesa malgrat de la reducció de pes. Un logotip NISMO blanc i roig de tall diamant situat en la vora indica exclusivitat.

Els neumàtics Dunlop de nou disseny estan fabricats amb un nou compost de goma que augmenta l’agarrament un 7% i conten amb un dibuix de la banda de rodadura amb una ranura menys en el cas de les rodes davanteres, el que augmenta un 11% la superficie de contacte. La forma del neumàtic es lleugerament més rodona, per el que quan el cotxe s’inclina durant les curves, ni ha més superfície de goma en contacte amb el sol i es genera més agarrament. En total, la força de girament dels neumàtics s’ha incrementat un 5%. Aquesta prestació també millora la resposta en la direcció en quant a traçada recta i estabilitat en comparació amb el model actual, però sense afectar al rendiment de la resistència a la rodadura.

Tant l’extensió (20% més suau) com la compressió (5% més suau) dels dos amortiguadors Bilstein DampTronic s’han configurat amb molta cura per a tindre en compter la reducció total del pes de quasi 30 quilograms. Els paràmetres d’amortiguament ajustats contribueixen a una resposta de direcció més lineal i augmenta la capacitat de mantidre la traçada.

I seguint amb la mentalitat kaizen, inclús en el xassis i la seua fabricació s’ha prestat més atenció al detall. L’ús d’un tipus especial d’unió entre les soldadures del xassis i la carrosseria es tradueix en un xassis més robust, major control de les imperfeccions i més precissió en tots els controls al dur la conducció al límit.

Un confort envolupant en l’interior

Dins de l’habitacle, els exclusius seients del GT-R NISMO creats per Recaro han millorat en aquest model 2020 amb l’objectiu d’oferir millor subjecció per a conductor i acompanyant. Açò es posible gràcies a una estructura de tres capes en la que la fibra de carboni forma una subjecció interior principal amb l’objectiu de millorar el suport per a la part superior del cos. La inclusió d’una estructura central a la carcassa de carboni ha augmentat la rigidesa torsional dels seients (aproximadament un 20%) contribuïnt així a combatre la flexió durant les curves i a oferir més suport al accionar els frens. Però aquesta novetat no ha afectat negativament al pes: cadascú dels seients pesa 1.4 quilos menys.

Sols ni ha una combinació de color interior posible, pell negra NISMO amb insercions roges. Els elements dels seients son de pell girada sintètica, mentre que trobem alcàntara Dark Grey en el volant, quadre de comandament i el sostre.

El nou GT-R NISMO 2020 estarà disponible en els concesionaris Nissan Performance Center en el mes de setembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací